Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: twee gewonden bij botsing en bijzondere vondst aan Deldenerstraat

Door Miranda Nijland 14 oktober 2019

Was je de afgelopen dagen te druk met weekend vieren om het nieuws te volgen? Geen nood, we hebben de belangrijkste dingen die dit weekend gebeurden in Hengelo voor je op een rijtje gezet. Ben je weer helemaal bij!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Bijzondere vondst

View this post on Instagram

Nieuwe aanwinst bij het spoorfietsen in Hengelo. Dit bijna 100 jaar oude spoorhuisje hebben we cadeau gekregen van een inwoner in Hengelo die het achter in zijn tuin had staan. Kraanbedrijf Kuiphuis had op korte termijn een telescoopkraan beschikbaar om die klus te klaren. Ook de firma Heerbaart kon op korte termijn voor transport zorgen en het in gereedheid brengen van de nieuwe locatie. De noodzakelijke vergunning van de gemeente Hengelo, nodig voor het opstellen van de kraan en de verkeersregelaars, kwam snel tot stand waarmee gisteren alle seinen op groen stonden. Het houten schuurtje heeft haar nieuwe plek gekregen nabij de overweg aan de Pruisische Veldweg in Hengelo. #hengelo #heerbaart #kuiphuis #spoorfietsen #spoorhuisje #spoorgeschiedenis #twente

A post shared by Spoorfietsen Hengelo (@spoorfietsenhengelo) on

En dan heb je gewoon cultureel erfgoed in je tuin! Onlangs werd een bijzonder vondst gedaan aan de Deldenerstraat. Een buurman wees de eigenaar van een huis aan de Deldenerstraat op zijn antieke schuurtje. Volgens hem zou het bouwwerk van historische waarde zijn. En wat blijkt? Het antieke schuurtje is waarschijnlijk een overblijfsel van de oudste spoorlijn van Twente, het traject van Almelo naar Salzbergen. Volgens de bewoners heeft het schuurtje ooit in Groot Driene langs het spoor gestaan en is het gebruikt bij de aanleg van het spoor. Spoorfietsen Hengelo-Twekkelo heeft het bouwwerk afgelopen weekend met behulp van een telescoopkraan uit de tuin getakeld. Dit om het oude huisje veilig te stellen als cultureel erfgoed.

Twee gewonden bij botsing

politie

Misschien heb je de sirene’s wel gehoord. Door nog onbekende oorzaak zijn twee auto’s zondagavond met elkaar in botsing gekomen op de rotonde van de P.C. Hooftlaan met de Staringstraat. Daarbij raakten twee inzittenden gewond. Het ene voertuig reed door nog onbekende oorzaak achterop de andere auto. Daardoor kwamen beide auto’s op de rotonde tot stilstand. Een van de auto’s kwam bovenop een reclamebord terecht. De brandweer assisteerde bij het ongeval.

Succesvolle speeddate

Foto: DatingOost

Speeddaten voor ouderen is een nieuw fenomeen in Nederland. Bij een speeddate denk je misschien vaak aan jongeren, maar DatingOost hield zondagmiddag speeddating voor oudere alleenstaanden bij Stravinksy. Ongeveer tien mannen en tien vrouwen deden daar aan mee. De deelnemers konden in een gesprek van 7 minuten met meerdere singles kijken of er een wederzijdse klik is.

Enig! Senioren tot 75 jaar kunnen zondag speeddaten in Hengelo

Is jouw oma alleenstaand en moet ze altijd alleen ontbijten? Of zit er niemand naast jouw opa als hi...

Achtervolging en aanhouding op A1

Niet helemaal Hengelo, maar misschien heb je er wel iets van meegekregen: de politie heeft zaterdagmiddag een controle gehouden op de A1 en de A35 tussen Borne en Apeldoorn. Tijdens de controle werd de achtervolging ingezet nadat een automobilist een volgteken negeerde. De achtervolging eindigde op een parkeerplaats langs de snelweg. De man bleek onder invloed en is aangehouden door de politie.
Bij de controle werden vier onopvallende auto’s gebruikt. Ook twee andere automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij 50 kilometer of meer te hard reden. Beide bestuurders worden aangemeld voor een gedragscursus bij het CBR die ze zelf moeten betalen. Ook zijn er tientallen bekeuringen uitgedeeld tijdens de controle wegens te hard rijden, geen richting aangeven en het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden.

Chauffeurs door voetgangerstunnel

Misschien heb je het al gezien. De vrachtwagenchauffeurs die een stop houden bij wegrestaurant Frans op den Bult kunnen vanaf dit weekend veilig ‘de oversteek maken’ vanaf de vrachtwagenparkeerplaats naar het restaurant. Dit is nu mogelijk door de nieuw aangelegd voetgangerstunnel. (Video: Frans op den Bult)

Vanaf heden kunnen onze chauffeurs veilig "de oversteek" maken vanaf de vrachtwagenparkeerplaats, naar ons restaurant via de nieuw aangelegde voetgangerstunnel😊www.fransopdenbult.nlwww.instagram.com/fransopdenbult#vriendenvanfrans #fodb #tunnel #veiligheid #chauffeurs #provincie #samenwerking #open #deurningen

Posted by Frans op den Bult on Saturday, 12 October 2019

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws

adv.