Karins zoons waren vaak boos: ‘De Minder Boos trainingen hebben ons gezin echt geholpen’

Aangeboden door Mediant

Minder Boos Training | Foto: Mediant

Karin merkte dat haar kinderen boze buien hadden en zocht een oplossing. Die vond ze bij de Minder Boos training van Mediant. Het resultaat: meer rust in huis én de kinderen worden niet meer snel boos. Niet alleen de kinderen zijn geholpen, ook als ouder leer je omgaan met boosheid.

Coen is de jongste zoon van Karin. Hij volgde de Minder Boos training vorig jaar. Toen was hij 11 jaar oud. Karin herkende de boosheid bij Coen. Coens broer had al een paar jaar eerder de Minder Boos training voor kinderen gevolgd. Zo wist Karin direct hoe ze haar zoon kon helpen. Coen zag niet tegen de training op: “Ik had zelf ook last van m’n boze buien en wist dat de training mijn broer ook had geholpen”.

Het hele gezin profiteert

Niet iedereen is direct verkocht bij het idee dat hun kind extra hulp nodig heeft om met boosheid om te gaan. Karin is in ieder geval overtuigd en bovendien heeft Coen het, net als zijn broer, positief ervaren: “Ik ben een stuk rustiger. Ik weet nu ook dat ik weg moet lopen als ik ruzie heb. Maar dat is niet eens meer nodig, ik heb veel minder ruzie.” En dat merkt het hele gezin in huis: de rust. Daar wordt iedereen uiteindelijk gelukkiger van. Of Coen af en toe nog met kussens wil smijten? “Neh!”, zegt hij.

De ervaring van de kinderen

De training voor kinderen wordt goed aangepakt. Met groepjes bestaande uit maximaal acht kinderen en in een veilige omgeving gaan de deelnemers aan de slag met zichzelf en met elkaar. Gezelligheid en resultaat komen uit de herkenbare situaties, huiswerkopdrachten en een beloning als je goed meedoet – alleen en als team. Coen: “Het voelde veilig. We hebben ook afgesproken dat we niet ergens anders vertellen waarover we praten bij de training. En het was gewoon heel gezellig.”

Coens grote broer had al een paar jaar eerder de boosheid training gevolgd. De band tussen de broers versterkte doordat Coen samen met zijn broer zijn huiswerkopdrachten maakte. Karin vult aan: “Zijn broer is nu ouder en heeft nog steeds profijt van de dingen die hij geleerd heeft in die Minder Boos training. Je neemt dit de rest van je leven mee.”

Leerzaam voor nu én later

De deelnemers worden beloond met een traktatie als ze goed meedoen met de training. Daarnaast ontvangen ze een diploma. Karin: “Die heeft bij de oudste nog jaren in de kamer gehangen. Hij is er trots op, maar het werkt ook als reminder.” Coen vult trots aan: “Ja, bij mij hangt die ook in m’n kamer!”

De kinderen leren bij de training omgaan met hun boze of driftige buien. Die handvatten blijven ze met zich meenemen en bovendien zijn de trainingen leuk. Maar het levert zo veel meer dan dat. Karin: “Ik hoef geen drastische maatregelen meer te nemen als de kinderen een boze bui hebben. Zij gaan beter met hun boosheid om, maar als ouders leren wij hoe wij beter op onze kinderen kunnen reageren. Daar ben ik zo blij mee.”

Minder Boos training voor jouw kinderen?

Is jouw kind soms ook driftig, opstandig of boos? Voor kinderen uit groep zes, zeven en acht kan een Minder Boos training dan de oplossing zijn. Het zal in ieder geval geen kwaad kunnen om het te proberen. De Minder Boos training brengt namelijk geen kosten met zich mee.

De eerstvolgende boosheid training voor kinderen start op dinsdag 27 september 2022 om 12.30 uur in Goor. Op acht dinsdagen zijn er trainingen van 12.30 uur tot 14.00 uur. Dat betekent dus dat je kind een deel van de schooldag mist voor een aantal weken. Wel worden de scholen betrokken bij de training. Daarmee zorgen de trainers dat iedereen betrokken en op de hoogte is van de inhoud van de training. Vakantieplannen? Geen zorgen: tijdens de herfstvakantie is er geen training. De laatste trainingsdag is op 22 november 2022.

Zeker van je zaak

Er wordt altijd eerst een kennismakingsgesprek gevoerd om te kijken of de training inderdaad de juiste plek is voor jouw kind. Dus twijfel je of de boosheid training voor jouw kind zin heeft? Je bespreekt het tijdens het gesprek! Wil je eerder je vragen stellen? Mail dan naar [email protected]

Meer in deze categorie

Lifestyle

Ga naar “Zo ziet het mysterieuze kraakpand in Hengelo er vanbinnen uit”

Zo ziet het mysterieuze kraakpand in Hengelo er vanbinnen uit

Kraakpand Hengelo (3)
Ga naar “Kartkampioen Eva (13) uit Hengelo verslaat alle jongens op de baan: ‘Papa bouwt mijn kart’”

Kartkampioen Eva (13) uit Hengelo verslaat alle jongens op de baan: ‘Papa bouwt mijn kart’

Eva Dorrestijn uit Hengelo
Ga naar “Hengelose Heddy en Tanja zijn al 35 jaar vriendinnen: ‘We hebben een tatoeage laten zetten’”

Hengelose Heddy en Tanja zijn al 35 jaar vriendinnen: ‘We hebben een tatoeage laten zetten’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

  • Jumbo
  • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4”

Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “LSC Smart Connect convectorkachel voor € 49,95”

LSC Smart Connect convectorkachel voor € 49,95

  • Action
  • Geldig t/m 7 februari 2023