Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hartverwarmend: kerstkaarten voor Hengelose ouderen stromen binnen

Door Majorie Nijbroek 13 december 2019

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Hengelo is dit de realiteit. Om ervoor te zorgen dat ze deze kerst íets minder eenzaam zijn, is indebuurt Hengelo een kerstkaartenactie gestart. Doen jullie ook mee?

De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD. Waar de een tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen deze ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Vaak hebben ze geen familie meer of komen ze moeilijk de deur uit. Ook de brievenbus blijft bij deze ouderen tijdens de feestdagen akelig leeg. Daar willen samen met jullie iets aan gaan doen! Met onze kerstkaartenactie.

Actie komt goed op gang

En wat súper om te melden dat we al tientallen kerstkaarten hebben ontvangen. En wat we ook hartstikke tof vinden: ook kinderen van de St. Janschool gaan kerstkaarten schrijven voor ouderen. We brengen alle kerstwensen eind volgende week naar woonzorgcentrum Backenhagen. Toch kunnen we jouw hulp nog steeds heel goed gebruiken om ál die eenzame ouderen een fijne kerst te bezorgen! Want als we meer kaarten binnenkrijgen dan er bewoners in Backenhagen zijn, gaan we ook langs een ander woonzorgcentrum.

Doen jullie mee?

Uiteraard klimmen wij als redactie in de pen, maar het zou fantastisch zijn als jullie met ons meedoen. Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur dus één of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar onderstaand adres. Doe dat vóór woensdag 18 december. Wij zorgen ervoor dat alle kerstwensen bij de ouderen in Backenhagen worden afgeleverd. Uiteraard doen we daar ook verslag van.

Het adres:

Redactie indebuurt t.a.v. kerstkaartenactie
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Wil je de kaart(en) liever persoonlijk langs komen brengen? Kom dan naar bovenstaand adres (Bibliotheek Hengelo) en vraag even naar de redactie van indebuurt!

Lees ook:

Doe mee aan de indebuurt Hengelo kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Hengelo is d...

Meer over

Kerst Hengelo

adv.