Dit zijn de kerstmarkten in Hengelo

Door Miranda Nijland 7 december 2017

Ben jij – net als wij – dol op sfeervolle kerstmarkten? Goed nieuws! In Hengelo kun je deze maand ook kerstmarkten bezoeken. We hebben een lijstje gemaakt met de Hengelose kerstmarkten (tot aan de Kerstdagen)

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

‘t Heemsdock

Foto: Facebook ’t Heemsdock

Heemsdock is een onderdeel van Humanitas Onder Dak. Vorig jaar hielden zij voor het eerst een kerstmarkt bij het pand aan de Deldenerstraat 26. Met traditionele lekkernijen, feestverlichting en live-muziek.

Wanneer? vrijdag 8 december, 17. 00
Waar? Deldenerstraat 26

Noorker Kerstmarkt

Zin om sleetje te rijden? Of om lekker te struinen over een gezellige kerstmarkt? Zaterdag 9 december van 13.00 tot 19.00 uur is de tweede editie van de Noorker Kerstmarkt rondom de O. L. Vrouwekerk! Dit jaar is er ook kerstbomenverkoop.
Met glühwein bij een gezellig vuurtje of in de skihut, een versgetapt biertje, koffie, thee, chocolademelk, lekker eten en veel gezelligheid. Franky’s Food komt heerlijke crêpes maken, [email protected] zorgt voor hamburgers en broodjes pulled pork en er zijn heerlijke zelfgemaakte taarten verkrijgbaar voor bij de koffie. Kinderen kunnen zich vermaken binnen in het Pecafé aan de Oldenzaalsestraat tijdens de knutselworkshop of karaoke disco. Ook kunnen ze een kerstfilm kijken of buiten van de sleetjesbaan.
Info: [email protected]

Waar? Rondom de O. L. Vrouwekerk
Wanneer? Zaterdag 9 december van 13.00 tot 19.00 uur

Kulturhus Hasselo

Foto: Bonkenbargkapel.nl

Op het plein voor Kulturhus Hasselo komen zaterdag 9 december de marktkramen te staan met een uitgebreid aanbod aan allerlei kerstartikelen. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, met allerlei heerlijkheden die met kerst te maken hebben. Voor de kinderen heeft de organisatie verschillende leuke activiteiten in petto. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een optreden van het Bonkenbargkapel.

Waar? Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat
Wanneer? Zaterdag 9 december van 11.00 tot 16.00 uur

Nije Kerstfair

Kerstfair bij de Nije Stichting. Foto: Facebook de Nije Stichting

De Nije Kerstfair is een jaarlijkse, gezellige dag. Dit jaar in bij de Schouwburg Hengelo! Gasten en vrijwilligers hebben mooie spulletjes gemaakt. Dit jaar aangevuld met prachtige creaties vanuit het hele land. Je kunt kennismaken met de activiteiten van de Nije Stichting en prachtige kaarten en tasjes van Bianca Leusink bewonderen. Er is speciale Nije glühwein en heerlijke soep! De gehele opbrengst is voor de Nije Stichting, voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker.

Waar? Schouwburg Hengelo, Beursstraat
Wanneer? Zondag 10 december, 12.00 tot 17.00 uur

Kerst bij de watermolen

Foto: Facebook Watermolen Oele

Een idyllisch sfeertje kun je het wel noemen. Wil je een beetje kerfstsfeer proeven buiten de stad? Ga dan zondag 10 december tussen 13.30 en 16.00 uur naar de Watermolen Olde Meule in Oele. De noabers en molenaars van de watermolen van Oele versieren de watermolen en brengen deze in ouderwetse kerstsfeer. Zoals elk jaar maken ze zelf exclusieve kerststukken, kerstkransen, vogelhuisjes en andere kerstversiering. Alles is te koop en de opbrengst is voor het goede doel. Ook is er gezellige kerstverlichting, zijn er knapperende houtvuurtjes, boerendansers, kerstbomen en midwinterhoornblazers die “n’oal’n roap” blazen.

Waar? Watermolen Olde Meule, Olde Meulenweg 2
Wanneer? Zondag 10 december, 13.30 tot 16.00 uur

Decemberfeest Drienerstraat

Foto: Facebook Drienerstraat

Wil je zaterdag de 16e toch nog wat Kerstinkopen doen in de binnenstad? De Drie Straatjes houden die dag van 11.00 tot 17.00 uur een gezellig decemberfeest in de Drienerstraat! Met volop kramen met mooie spullen, gezellige muziek, de ‘echte kerstman’, vuurkorven, fotomomentjes met de kerstman, glühwein, ezeltje rijden en andere ‘december-dieren’, liveoptredens en lekkere dingen te eten en te drinken.

Waar? Drienerstraat
Wanneer? Zaterdag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶