5 x doen op tweede kerstdag in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 26 december 2018

Tweede kerstdag: een heerlijk extra dagje vrij. De meeste ‘verplichtingen’ zitten erop, tijd om iets leuks te doen. Heb jij al iets op de planning? Je kunt natuurlijk uitbuiken op de bank met Netflix of eropuit. Dit kun je vandaag zoal doen in Hengelo. Veel plezier!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Kerst met Cunmar

Vandaag is alles opgebouwd voor de zesde editie van Kerst met CunMar. Mocht je woensdag niets te doen hebben, dan ben je natuurlijk van harte welkom op het prachtig versierde terrein aan het Bartelinkslaantje!

Posted by Scouting Cunera-St. Marcellinus on Sunday, 23 December 2018

 

Kerst met Cunmar is het altijd gezellige kerstfestival op tweede kerstdag van scouting Cunera-St. Marcellinus. In het bos van de scouting, aan het Bartelinkslaantje, is een kerstmarkt, een levende kerststal, je kunt kerstbal schieten, de schaapherder komt met zijn kudde, er staat een stormbaan, er klinkt gezellige kerstmuziek en je kunt allerlei lekkers drinken en eten. En oh ja, de kerstman komt ook langs. Het gehele programma vind je hier.

Woensdag 26 december, 12.00 – 17.00 uur

Levende kerststal

Kom 2e kerstdag gezellig naar onze kerststal! ⛄️🎄Waarom mag je dit niet missen? – Er is een levende kerststal wat op…

Posted by Scouting St. Jeroen Bambi on Thursday, 20 December 2018

 

Altijd leuk om op tweede kerstdag naar toe te gaan: de levende kerststal van scouting St. Jeroen Bambi. De grootste speelzaal in de blokhut verandert in een kerststal met levende dieren. De scouts voeren steeds een toneelspel op dat ongeveer een kwartier duurt. Ook buiten de blokhut is van alles te doen. Er is een mini-kerstmarkt, er klinkt live muziek in de kapschuur en je kunt je opwarmen met een glaasje glühwein of bakje koffie. En altijd leuk: bak een broodje in de kampvuurkuil.

Woensdag 26 december, 12.00 – 17.00 uur

Samen muziek maken

TIMMM
foto: Oyfo Techniekmuseum

In het Oyfo Techniekmuseum zijn workshops TIMMM. En dat is een afkorting van The Incredible Minimal Music Machine. Het is een workshop waarbij het draait om samen muziek maken: muziek die past bij machines. Met behulp van piano, telefoons en andere instrumenten wordt een muziekstuk in elkaar gezet. En je hoeft niet muzikaal te zijn om mee te kunnen doen! Deze workshop is voor alle leeftijden leuk.

Woensdag 26 december, 12.00 tot 12.30 uur en 14.00 tot 14.30 uur.


Meer over Oyfo Techniekmuseum ontdekken?

Oyfo Techniekmuseum bezienswaardigheden

Nu open12:00 - 17:00

Industriestraat 9, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Naar de film

popcorn
foto: Pixabay

Het kerstdiner laten zakken doe je onderuitgezakt bij Cinema Hengelo. Genoeg titels om uit te kiezen. Lekker lachen bij de kerstfilm All You Need is Love, meezingen met de hits van Queen bij de film Bohemian Rhapsody of met je kleintje naar Buurman & Buurman Winterpret. Bakje popcorn erbij (als je dat nog kunt handelen na je kerstdiner) en laat die film maar beginnen! De filmagenda voor 26 december vind je hier.


Meer over Movie Unlimited Hengelo ontdekken?

Movie Unlimited Hengelo bioscopen

Op aanvraag

Beekstraat 41, Hengelo

Bekijk meer:bioscopen

Boodschappen doen

tweede kerstdag
foto: ANP

Terwijl nog veel mensen aan het kerstdiner of de kerstbrunch zitten, kun je ook alvast rustig je boodschappen inslaan voor de jaarwisseling. Grote kans dat het niet druk is in de supermarkt, dus dat wordt heerlijk ontspannen boodschappen doen. Dit zijn de openingstijden:

kerstboodschappen

Dit zijn de openingstijden van supermarkten in Hengelo met kerst

Sta je het kerstdiner te koken, ben je nét dat ene belangrijke ingrediënt vergeten. Geen stress! In ...

 

Zin om te shoppen? Ook dat kan vandaag. IKEA, MediaMarkt en de andere zaken op Plein Westermaat zijn open. Rustig zal het hier deze tweede kerstdag niet zijn!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Kerst Hengelo

adv.