Lekker er op uit? Wat dacht je van rollend Hengelo verkennen

Door Miranda Nijland 20 juli 2018

Heb je nog niks te doen vrijdagavond? Nu wel. Pak je rolschaatsen of skeelers maar van zolder, trek je sportkleding aan en rol richting het station voor Nightskate Twente. Met een muziekje erbij skate je een mooie route door de omgeving van Hengelo en kun je onze stad rollend verkennen.

De groep van Nightskate Twente reed al eens door de Mc Drive en ging al eens langs bij Zuivelboerderij Kaamps. Deze sporters gaan al heel wat jaren rollend door onze stad. De stichting Nightskate Twente draait volledig op vrijwilligers. Elke vrijdagavond starten ze om 20.00 uur vanaf het Stationsplein. Iedereen is welkom om mee te skaten (ook als je minder geoefend bent) en deelname is geheel gratis.

Voorzitter Bjorn Waanders is al vanaf het eerste uur betrokken bij Stichting Nightskate Twente. “Vanuit Vaneker Sport werd in 1996 al eens nightskate georganiseerd. Van daaruit is eigenlijk een vaste groep ontstaan met een vaste avond: de vrijdagavond. Een groep verkeersregelaars rijdt elke woensdag alvast de tocht om te kijken of de route goed begaanbaar is. “We controleren dan of er bijvoorbeeld geen slechte wegen en geen wegopbrengeingen zijn”, vertelt Bjorn.

Waar skeeler je heen?

Elke week is er een andere route naar mooie plekken in of rondom onze stad. Vanavond (vrijdag) rijdt de groep naar Delden en gaat via het kanaal weer terug naar Hengelo. Bjorn vertelt dat deelnemers geregeld nieuw skates kunnen uitproberen. “Zo kunnen ze ook eens ervaren hoe het is om op 3 wielen te skaten.”

Hoewatwaar

Je start om 20.00 uur vanaf het Stationsplein en bent rond 22.00 uur terug.

Wil je ook onze stad verkennen en op een gezellige manier samen bewegen? Hier vind je meer informatie.

adv.