Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer warme herinneringen aan jullie vroegere leraren

Door Majorie Nijbroek 23 oktober 2020

We plaatsten vorige week een artikel met jullie leukste herinneringen aan vroegere leraren. Na wat graafwerk in het geheugen kwamen jullie met meer leuke antwoorden en warme herinneringen. Een aantal daarvan hebben wij in deze follow-up op een rij gezet.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Muisstille klas

Geen moeilijke vraag, vindt Muriëlle. “Want dat is met stip meneer Oelen, van de Willem van Oranje Mavo. Een strenge maar rechtvaardige leraar. Iedereen was muisstil in de klas en je durfde geen rottigheid uit te halen. Maar wat een kennis had deze man, van nagenoeg alles. Als hij vertelde, lag je aan zijn lippen te luisteren. Hij kon prachtig tekenen en jaren geleden kwam ik er achter dat hij prachtig kan schilderen. Ik heb dan ook zijn expositie die hij hield in galerie De Pook mogen bewonderen. En nog steeds een onwijs respect voor deze man!”

‘Ticheltje’

Kathleen schrijft: “Cor Tichelhoven en meneer Slot van Mavo Woolde. Een superleuke tijd (1990-1994) gehad op deze school mede dankzij een aantal fijne leraren. En na 30 jaar delen we als vriendinnengroep vanuit deze school, ook nog steeds lief en leed met elkaar.” Ook Diezelien noemt Cor Tichelhoven: “De leukste leraar blijft voor mij toch ‘Ticheltje’,  Cor Ticheloven van Mavo Woolde.”

Engelengeduld

Meneer Jan te Winkel was wiskundeleraar op de Jan van Nassau. Zijn naam wordt vaker genoemd. Onder andere door Marijke: “Hij heeft mij met engelengeduld zo vaak wiskundige formules uitgelegd 🙈 🙈 🙈.”

Lievelingsleraar

De leukste leraar? Vraag het Mirjam en ze noemt meneer Gudo Moonen, leraar aan de Kardinaal Alfrinkschool. “Wat een lieve leraar, hij was toch wel mijn lievelingsleraar.”

Zelf verzonnen verhalen

Jeannette moet terugdenken aan juf Kamphuis van de Emmaschool. “Zij had altijd zelf verzonnen verhalen over Jaap 😄.”

Veel humor

Marc heeft ook een favoriet: “Frits Stronk. (r.i.p.). Hij was destijds leraar Engels op het Twickel College. Altijd vol met humor en begrip.”

Stukje opgevoerd

Ook Chantie hoeft niet lang na te denken. “Dat is meneer La Roy van de Dr. J. TH. De Visserschool. Een gezellige man en wat vonden de dames inclusief ikzelf hem leuk. We zijn zelfs nog een keertje bij hem thuis geweest en hebben een stukje opgevoerd.”

Snel spiekertje

Jenneke denkt bij de vraag wie de leukste leraar is aan Jan van ’t Spijker, docent op de Jan van Nassau. Heel specifiek komt deze uitspraak bij Jenneke naar boven: “Al is het spiekertje nog zo snel, het spijkertje achterhaalt hem wel…😄”

Lees ook:

Lambertushof

Jullie herinneringen aan winkelcentrum Lambertushof: ‘Op rolschaatsen erdoor’

We schreven pas geleden een 'Toen in Hengelo' over winkelcentrum Lambertushof. In de jaren '80 telde...
eerste bijbaantje

Folderen vanaf de motorkap en meer herinneringen aan jullie eerste bijbaantje in Hengelo

We vroegen jullie afgelopen week wat en waar jullie eerste bijbaantje in Hengelo was. Wat hebben we ...

10 x dit zijn jullie favoriete producten op de markt in Hengelo

Maak jij wekelijks ook een rondje op de Hengelose markt? Wij zijn benieuwd wat jullie sowieso halen ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Hengeloërs

adv.