Petje af! Leerlingen Montessori College zetten zich in voor SantaWalk

Door Miranda Nijland 6 december 2018

Daar word je toch stil van? Een groep leerlingen uit 5 vwo van het Montessori College Twente heeft de SantaWalk Hengelo als stageopdracht gekozen. Daniël, Goos en Tess zetten zich in het bijzonder in voor hun medeleerling Sophie Krabbe en haar familie. Daniël: “Sophie haar bonusvader, zoals ze hem zelf noemt, is op 31 mei van dit jaar verongelukt.” Niels verongelukte op De Kale Berg tijdens de voorbereidingen als motorbegeleider voor de Challange Mont Ventoux.

We lieten je eerder al weten dat de stichting Carnaval4Energy zondag 16 december een SantaWalk van 1,5 kilometer over het stadserf van Hengelo houdt. De opbrengst is voor de stichting Join4Energy en in het bijzonder voor Team Niels (Niels Alberda) voor de 10e Challange Mont Ventoux 2019. Daniël Pepers, Goos Mulder en Tess Hofstee houden op dit moment een grote wervingscampage voor deelname aan deze loop. Waarom ze dat doen? Ze hopen dat zoveel mogelijk leerlingen van hun school mee gaan lopen voor het goede doel Join4Energy.

Want al het geld dat de stichting Carnaval4Energy met de SantaWalk ophaalt, gaat naar de stichting Join4Energy. Het initiatief voor deze stichting komt van de Stadsprins van Hengelo, 69ste Prins der Windbuul’n prins Dennis en zijn adjudanten Jaap en Mitchel.

Gesteund door school

“We maken posters, inspireren leerlingen om een steentje bij te dragen en sturen e-mails zodat zoveel mogelijk leerlingen zich inschrijven”, vertelt Daniël. De drie leerlingen hebben zeker niet het gevoel dat ze deze actie alleen voeren. “We worden op alle mogelijke manieren gesteund door onze school.”

Wil jij bijdragen?

Wil jij verkleed als kerstman wandelend, dansend, springend, rollend of huppelend bijdragen aan dit goede doel en een gezellige middag beleven? Loop dan mee. Als je een kerstmanpak bestelt via deze website, dan is je deelname gelimiteerd.

Lees ook: 

Santa Run

Zó leuk! Hengelo krijgt dit jaar weer een Santa Run

Heb je weleens gehoord van de Santa Run? Dat is een hardloopevenement dat in veel steden gehouden wo...

Dit is er allemaal te doen in december in Hengelo

Mensen, het is alweer bijna december. De maand van Sinterklaas, Kerstmis en oud & nieuw. Koude dagen...

adv.