Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jettie: ‘Wij gaan graag als gezin op vakantie naar Hengelo’

Door Majorie Nijbroek 14 februari 2020
We hebben duizenden volgers op indebuurt Hengelo. En nee, ze wonen niet alleen in/rond Hengelo. Ook oud-Hengeloërs die zijn uitgezworven over binnen- én buitenland, blijven via onze site graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit de stad waar ze opgroeiden. Zo ook Jettie King.


Ook in het buitenland hebben we trouwe volgers. Zoals Eef die in Australië woont en Annemarie die jaren geleden naar Frankrijk is verhuisd. En in Engeland kunnen we Jettie King tot onze trouwe volgers rekenen. Haar meisjesnaam is Jettie Schokker.

Kleine klas

Jettie, van 24 januari 1978, is geboren aan de Van Lennepstraat. Ze heeft er een heerlijke kindertijd gehad. “Al die tijd zat ik op de Groen van Prinsterer school op het Tuindorp. Ik herinner me het nog goed. We zaten maar met 7 kinderen in een klas en meneer Nijmijer was het hoofd van de school en tevens leraar in groep 7 en 8. Deze school is helaas geen school meer”, weet Jettie.

“Op mijn 13e verhuisden we met ons gezin (pa, ma en m’n 2 zusjes) naar de Industriestraat. Ik ging naar het Twickel College op de Woolderes.” En een superleuke jeugdherinnering: “Ook ging ik toen met mijn beste vriendin op dansen bij De Bokdams. Dat was vooral hilarisch… Ik kan me geen danspas meer herinneren.”

‘Dansen bij De Bokdams was vooral hilarisch’

Haar ouders wonen nog steeds in het huis aan de Industriestraat, zelf heeft Jettie Hengelo een aantal jaren geleden verlaten. En ook bij haar is de liefde de reden dat ze is verhuisd. “Op mijn 31e ben ik naar Engeland gegaan, nadat ik mijn Engelse man ontmoette toen hij voor z’n werk in Nederland was. We wonen vlakbij Basingstoke in Hampshire.”

Op bezoek

Maar ze komt met haar man en zoon en dochter nog vaak naar Hengelo. Om haar ouders te bezoeken. “En gelukkig wonen mijn zusjes allebei met hun gezin zo’n beetje om de hoek van mijn ouders zodat wij en de kinderen elkaar lekker veel kunnen zien als we in Hengelo zijn.” Ook heeft ze hier nog vrienden wonen. “Met deze vrienden was ik vaak te vinden in de ‘boortoren’. Dat heet volgens mij nu ‘Zoalt toren’ (café ’n Zoalt-toorn, red.)  en ook gingen we regelmatig biljarten bij café De Haven.”

In haar hart

Je kunt met recht stellen dat Hengelo nog altijd een speciaal plekje in haar hart heeft. “Geloof het of niet, maar wij gaan graag als gezin op vakantie naar Hengelo. Lekker Nederlandse dingen doen zoals fietsen, naar de Jumbo en Albert Heijn, naar het Hulsbeek, zwemmen in het Tuindorpbad, de stad in, naar De Waarbeek met de kids, etc. Vroeger allemaal zeer vanzelfsprekend en ik dacht er geen seconde over na, maar nu is het speciaal.”

Ook verhuisd?

Ben jij ook verhuisd, maar volg je via indebuurt nog alles wat er gebeurt in je geboortestad? Als je ons een mailtje stuurt ([email protected]), nemen we contact met je op!

Lees ook:

Eef

Hoe leuk: deze oud-Hengeloër volgt indebuurt vanuit Australië op de voet

Wij van indebuurt Hengelo hebben heel wat volgers. Vinden we natuurlijk hartstikke tof. Wat ons opva...
Annemarie

Annemarie woont in Frankrijk en volgt (via indebuurt) nog alle nieuwtjes over Hengelo

Eef Nagengast is geboren in Hengelo, maar woont al 50 jaar in Australië. Hij vindt het leuk om te le...

Meer over

Hengeloërs

adv.