Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Droom je van een eigen winkel? Je Winkeltje zoekt overnamekandidaat

Door Miranda Nijland 17 juli 2019

Nadat hij 2 jaar met heel veel passie en plezier Je Winkeltje in Hengelo heeft gerund, is Peter de Monnink toe aan een nieuwe uitdaging. Hij is op zoek naar een geschikte kandidaat die de winkel wil overnemen. “Ik ga de zaak missen en ik denk ook zeker dat deze winkel nog verder kan groeien.”

Het winkelblok aan de Marktstraat waarin Je Winkeltje gevestigd is, heeft een nieuwe eigenaar. Gelukkig kan Je Winkeltje blijven in het huidige pand. Alleen is Peter na vier jaar toe aan een nieuwe uitdaging. “We hebben met Je Winkeltje wel iets neergezet. Het is een nette zaak met heel veel mooie spullen, veel vaste kasthuurders en we brengen echt een stukje exclusiviteit.” Oftewel een winkel met een gouden randje!

Dagelijks een compliment

Peter kijkt met een gevoel van trots terug op de afgelopen 2 jaar in Hengelo. “Ik heb nog geen dag spijt gehad. Ik heb het altijd met heel veel passie en plezier gedaan, maar het is gewoon tijd om wat anders te gaan doen. Wat hij het allerleukste vindt? “De diversiteit aan mensen die hier komen en dat je je eigen baas kan zijn, de vrijheid in het ondernemen.

Van Lochem naar Hengelo

Peter begon 4 jaar geleden als franchiser met Je Winkeltje in Lochem. “Toen ik de kans kreeg om in het centrum van Hengelo te beginnen, ben ik daarvoor gegaan.” Veel klanten weten de weg naar de winkel te vinden. Peter: “Ik wil zeker niet opscheppen, maar dagelijks krijg ik wel een compliment over de winkel. Het concept is natuurlijk ook heel bijzonder.”

Hoe zat het ook alweer?

Wat het concept van Je Winkeltje ook alweer is? “Iedereen kan een kast huren en z’n eigen spulletjes verkopen. Nieuwe, gebruikte en zelfgemaakte spulletjes”, vertelt Peter. Heb je de zolder opgeruimd en zit je met een berg speelgoed of hobbyspulletjes? Of heb je een webshop, maar wil je eigenlijk ook wel een keer ‘in het echt’ laten zien wat je doet? Huur een kast en zet je spulletjes in Je Winkeltje neer. De volledige opbrengst is voor jezelf.

Hou je van snuffelen tussen mooie, vintage en zelfgemaakte producten? Het aanbod in de kasten van Je Winkeltje is heel divers: platen en cd’s, sieraden, kralen, schaalmodellen auto’s, houten speelgoed, veel brocante, prachtige jurken gemaakt door Stichting Vietnam en heel veel mooie wenskaarten.

Voldoende kasthuurders

We vragen Peter hoe aantrekkelijk het is om de winkel over te nemen? Peter: “De overname is tegen kostprijs. De winkel heeft een super nette uitstraling en je hoeft er eigenlijk niets aan te doen. Veel klanten die de winkel hebben ontdekt weten de weg naar Je Winkeltje te vinden. Ik heb altijd voldoende kasthuurders waardoor de winkel winstgevend is. En je hebt een super aantrekkelijke huurprijs voor een pand van ruim 180 vierkante meter.”

Wij hopen in ieder geval dat dit leuke concept voor Hengelo behouden blijft!

Lijkt jou het leuk om een eigen zaak te runnen in Hengelo en hou je van contact met heel veel verschillende klanten, dan is dit jouw kans. Stuur een e-mail naar [email protected] om een afspraak in te plannen voor een gesprek.

Lees ook:

Wat jammer: Pop-up store Kleine Gelukjes gaat stoppen

Sinds vorig jaar zit Kleine Gelukjes aan de Enschedesestraat. Maar wat jammer om te moeten melden da...

De Wereldwinkel krijgt een nieuwe naam (en een nieuw jasje)

De Wereldwinkel wil vooruit. Hoe kan het beter? Hoe kan het exclusiever? Om dat te realiseren zijn z...

adv.