Zenmoment op zaterdag? Arletta begint met yogalessen bij ’t Lansink

Door Miranda Nijland 13 maart 2018

Wil je graag wat meer bewegen? Of kun je in je drukke bestaan wel een zenmomentje gebruiken? Kunstenares en yogadocent Arletta Elst-Wawrzyniak geeft vanaf zaterdag 17 maart yogalessen in Buurtcentrum ’t Lansink.

De enthousiaste yogadocente was gelijk verkocht toen ze de zaal zag van het buurtcentrum. “Veel licht, ruimte, een garderobe en een grote spiegel. Het voelde gelijk goed.” Zaterdag begint ze met de eerste lessen onder de noemer Yoga-atelier. Voor Buurtcentrum ’t Lansink is dit een nieuwe activiteit!

‘Down to Earth’

De naam ‘Yoga-atelier’ voor haar yogaschool past haar ten voeten uit, want Arletta is in het dagelijks leven kunstenares en heeft een eigen atelier bij Atelier ’93. “Daar hield ik eerst mijn yogalessen, maar die ruimte is te klein. Ruimte om je heen is gewoon belangrijk om de oefeningen goed te kunnen doen.” De lessen zijn volgens Arletta dynamisch, ontspannen en met een ‘Down to Earth-aanpak’. “Voor mensen die het hele lichaam willen trainen en aan hun dagelijkse houding willen werken, maar die niet van drukte, lawaai en de entourage van de sportschool houden.”

Foto: Arletta Elst

Yoga brengt haar veel. “Lekker bezig zijn met je lichaam en je hoofd leegmaken zonder te hoeven presteren of over grenzen te hoeven gaan. Juist als je het wat minder doet, doe je de oefeningen soms beter. Je moet grenzen accepteren.”

Foto: Arletta Elst

Deelnemers kunnen volgens Arletta een dynamische les verwachten. Behalve de reguliere lessen, kun je eens per maand een themales volgen. In het programma staan: detox yoga: 14 april om 11.00 uur, Lief voor je rug 12 mei om 11.00 uur, Blije Flow 9 juni om 11.00 uur en Rustig aan 14 juli om 11.00 uur. Deelnemers mogen een eigen matje meenemen, maar Arletta heeft ook matjes die je kunt gebruiken. De yogalessen zijn elke zaterdag vanaf 9.30 uur in Buurtcentrum ’t Lansink.

Meer informatie over de lessen vind je hier