Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rick laat met zijn nieuwe kinderboek zien hoe je angsten kunt overwinnen

Door Miranda Nijland 8 oktober 2019

Wat doe je als je dochter van 6 toch wel héél graag een keer het spookhuis in wil? Want haar klasgenootjes zijn ook geweest. Na even twijfelen stap je met haar het karretje in. Maar eenmaal binnen raakt ze toch wel een beetje in paniek. Het bracht kinderboekenschrijver Rick Meijer (40) op het idee voor zijn nieuwe boek ‘Ik ben écht niet bang’.

“Als ik Lana naar bed breng, vertellen we elkaar vaak fantasieverhalen voor het slapen”, vertelt Rick. “Lana is dan bijvoorbeeld prinses en Spiderman komt haar dan redden. Na ons ritje door het spookhuis, merkte ik dat ze minder bang was toen we voor het slapen van de enge dingen die ze in het spookhuis gezien had, iets moois probeerden te maken. Zo kwam ik op het idee voor ‘Ik ben écht niet bang’.”

Geloven in jezelf

Het verhaal in het prachtige prentenboek laat zien hoe je je angsten kunt overwinnen door om te denken, je hart te volgen en te geloven in jezelf. Als Lana het spookhuis binnengaat, is alles om haar heen ineens zo donker. Toch besluit ze om samen met twee klasgenoten het grote huis te betreden. Brrrr…. Spoken, vleermuizen, grote spinnen, en zelfs mummies komen overal vandaan. Ze vindt het heel eng, maar langzaam leert ze om van iets engs iets moois te maken. Als je het maar met andere ogen bekijkt.  “Wij geven natuurlijk als ouders normen en waarden mee die wij belangrijk vinden, maar uiteindelijk bewandelen ze toch hun eigen pad.”

Met andere ogen

De illustraties in het boek van Esther Malaparte zijn echt prachtig en maken het geheel compleet. “Ik zag in de bibliotheek een boek liggen van Tjerk Noordraven met illustraties van Esther Malaparte”, vertelt Rick. “Ik wist gelijk dat dit was wat ik zocht voor mijn nieuwe boek: diepe kleuren die de sfeer van het boek heel goed weergeven.”

Inspirerende gedichten

Het boek staat vol gedichtjes, wat het verhaal ook iets luchtigs meegeeft. “Gedichtjes die kinderen misschien kunnen inspireren om altijd je hart te blijven volgen en je eigen pad te bewandelen.” Aan het eind van het boek heeft Lana zelf een zin geschreven. Welke dat is houden wij nog even geheim!

Rick schreef eerder de kinderboeken Breekpunt en FC De Madonna’s – Onderschept (met co-auteur Gerard van Gemert). Maar ‘Ik ben écht niet bang is voor Rick wel heel bijzonder. “Deze is vanuit mijn hart geschreven en omdat het over Lana gaat, is dit boek natuurlijk wel heel speciaal. ”

Boeklancering

Nieuwsgierig geworden? Zaterdag 26 oktober is de boeklancering van het spannende prentenboek ‘Ik ben echt niet bang’ vanaf 14.30 uur in de bibliotheek aan de Beursstraat. Rick vertelt over het ontstaan van het boek, je kunt vragen stellen en het boek kopen. Bovendien kun je het laten signeren door Rick en Esther. Lana, de hoofdrolspeelster uit het boek, is er ook bij!

Bij de presentatie op 26 oktober in de bibliotheek kun je ook live de soundtrack van Ik ben écht niet bang beluisteren. Het wordt gezongen door niemand minder dan Britt Franken (bekend van The Voice Kids) en de tekst is geschreven door Rick Meijer. “Ik had de tekst van het boek voor me en dacht: daar moet een nummer bij. Samen met een vriend hebben we vervolgens dit nummer gemaakt.”

Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Volt en onder meer te koop bij boekhandel Broekhuis en bij spellenspeciaalzaak De Dondersteen. Een deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan de Stichting Evi.

Lees ook:

kinderboekenzwerfkast

Op deze plaatsen in Hengelo vind je kinderzwerfboekenkasten

Wist jij dat er op verschillende plaatsen in Hengelo kinderzwerfboekenkasten staan? Op deze plekken ...

adv.