Miranda maakt kerstpakketten voor gezinnen die het niet breed hebben

Door Miranda Nijland 5 december 2017

“Leuke spullen, maar ik heb ze het niet echt nodig”, dacht Miranda ter Braak toen ze paar jaar geleden van haar werk een kerstpakket kreeg. Dus plaatste ze een oproepje op Facebook met de vraag wie ze er blij mee kon maken. Ze schrok van de enorme hoeveelheid reacties die ze ontving. “Het liet me niet los en daarom ben ik het jaar daarop kerstpakketten gaan maken voor mensen die het niet breed hebben.”

Kleine moeite, groot effect

Miranda zette vorig jaar de Facebookpagina Kerstpakkettenactie Hengelo op. “Ik dacht, ik kijk wel wat er van komt. Ik kreeg zoveel leuke reacties en zoveel respons dat het me is gelukt vorig jaar 52 kerstpakketten te maken. Bedrijven en particulieren kwamen met donaties.” Eerder al zette Miranda Weggeefhoekje Hengelo op, een zeer populaire Facebookpagina. Mensen die spullen willen weggeven kunnen op de pagina een bericht plaatsen.

Afhankelijk van donaties

Dit jaar maakt ze opnieuw zoveel mogelijk kerstpakketten voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de Voedselbank vallen. Hoeveel? Dat is afhankelijk van de donaties die ze krijgt. Miranda is alweer superdruk om alles voor elkaar te krijgen. Een doosje Playmobil, kortingskaarten voor de Winter Waarbeek. Maar ook bedrijven waaronder de Zuivelhoeve Hengelose Esch en Patrick’s Kaasboetiek hebben haar wat toegezegd.

Dankbaar

Ze is heel dankbaar dat ze zoveel gezinnen blij kan maken. “Ik besef me heel vaak hoe goed ik het heb. Wij hebben ook een bedrijf en dan weet je dat je ook periodes tegenkomt dat het minder gaat. Je hebt het echt niet altijd in de hand, als je maar genoeg tegenslag krijgt, kun je zo’n situatie niet voorkomen.”

Even geen zorgen

Terwijl een groot deel van Hengelo vorig jaar Kerstmiddag vierde in de binnenstad, bouwde Miranda met hulp van haar vrienden de oprit bij haar huis om. Ze zette er een leuke tafel neer en een warmhoudplaat met een grote pan snert. “Mensen hoeven me echt niet hun verhaal te vertellen. Maar als ze met hun pakket een leuke kerst hebben en een paar dagen even geen zorgen hebben, ben ik al heel dankbaar dat dat is gelukt. En die Kerstmiddagborrel hebben we na afloop met vrienden bij mij thuis gedronken.”

Wil jij doneren?

Donaties voor de kerstpakketten zijn welkom. Zie hier de speciale Facebookpagina. Ook is er een speciaal rekeningnummer geopend voor donaties voor deze de kerstactie: Ovv kerstpakketten actie Hengelo NL02 INGB 0704 9560 20