Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lidewij reisde een half jaar de wereld rond en deelt nu haar foto’s met Hengelo

Door Miranda Nijland 14 november 2017

Lidewij Olive (33) reisde een half jaar de wereld rond. Door foto’s van haar reis te exposeren wil ze graag aan anderen de diversiteit van de wereld laten zien. “Ik wil graag laten zien hoe mooi de wereld is en hoe mooi de mensen zijn die er in leven.” Haar expositie is momenteel te zien bij het ROC van Twente.

Lidewij wilde op haar 17e al een lange reis maken, haar ouders vonden haar echter toen nog te jong. Nu op haar 33e kwam de wereldreis er alsnog. Lidewij nam een half jaar onbetaald verlof bij haar werkgever Roessingh in Enschede en vertrok afgelopen winter naar Afrika.

Lemen hutje

De reis begon in Ghana, het land waar ze twee jaar geleden op vakantie was. Dit keer kwam ze echter niet alleen voor vakantie. “Ik heb daar gewerkt bij een lokale organisatie en gewoond bij een gastgezin, in een lemen hutje. Daarna heb ik gereisd door Ghana, Tanzania, Malawi, Sri Lanka, Filipijnen en Japan. Met de foto’s die ik gemaakt heb, wil ik nu de wereld aan Twente laten zien.”

Minder vooroordelen

Fotografie is een grote hobby van Lidewij. Nadat ze leuke reacties kreeg op haar blog die ze tijdens haar reis bijhield, besloot ze haar foto’s na terugkomst te delen. Lidewij hoopt op deze manier een beetje meer respect en minder vooroordelen te creëren. “Mijn manier om dit te doen is het exposeren van mijn foto’s en door mijn websites”, vertelt ze.

Het selecteren van de foto’s voor de expositie kostte haar heel wat tijd. “Ik heb in dat half jaar heel veel foto’s gemaakt. Het selecteren vond ik dan ook best lastig. Uiteindelijk koos ik de foto’s met mensen erop. Ik wil laten zien dat er verschillende mensen zijn en dat er geen goed of fout is. Maar dat ieder op zijn eigen manier leeft. ”

Vrijwilligerswerk bij Menthol

Ze vond het best lastig om het ritme in Nederland weer op te pakken. “De reis en het vrijwilligerswerk hebben me verrijkt. Om toch een beetje het goede werk voort te zetten, doe ik sinds kort vrijwilligerswerk bij Menthol.” Menthol is een samenwerkingsverband van de gemeente Hengelo en Wijkracht. Vrijwilligers van Menthol geven informatie, advies en ondersteuning op het gebied van inburgering, het leren van de Nederlandse taal en de maatschappelijke begeleiding van asielgerechtigde nieuwkomers.

De foto’s bij het ROC van Twente zijn op afspraak te bekijken. Van 21 november tot en met 28 december exposeert ze bij Tankstation in Enschede Deze expositie is wel gewoon vrij toegankelijk tijdens de openingstijden. Andere exposities zal ze op haar website aankondigen. Wil je haar website zien, klik dan hier


Meer over ROC van Twente ontdekken?

ROC van Twente dienstverlening

Geopend07:30 - 22:00

Gieterij 200, Hengelo

Bekijk meer:dienstverlening

adv.