Jet & Marco jaagden hun droom na en runden een B & B op Curaçao

Door Miranda Nijland 13 februari 2018

Droom jij er ook wel eens van? De boel oppakken en een tijdje wonen op een mooi eiland? Voor de Hengelose Jet Mulder en haar partner Marco kwam die droom opeens heel dichtbij toen Jet, enkele jaren geleden, na 34 jaar haar werk bij de Rabobank verloor. Rond diezelfde tijd kreeg Marco maar geen duidelijkheid over een vaste aanstelling. Het was voor het stel het moment om hun droom te verwezenlijken: het opstarten van een eigen B & B in Curaçao.

De kinderen waren uit huis en begrepen grotendeels hun keuze, hoewel de jongste er nog wel een beetje moeite mee had. Wat hield Jet Mulder en Marco Ensing nog tegen om te gaan? De huurvilla die ze via een makelaar vonden, stond op een droomplek aan de westkust op het eiland. Jet en Marco klusten enkele maanden, maar kregen toen een grote teleurstelling te verwerken. De makelaar bleek een fout te hebben gemaakt. Het pand mocht niet gebruikt worden als B & B. Er mocht blijkbaar wel een heel huis verhuurd worden, maar geen kamers. “Hij had niet goed in het contract van de verhuurder gekeken. Achteraf hadden wij ons misschien ook meer in de regelgeving moeten verdiepen.”

Opnieuw beginnen

Jet en Marco besloten hun droom niet op te geven, maar verder te zoeken. “In Nederland zouden we ook weer opnieuw moeten beginnen.” Het stel vond een huis met privézwembad aan de toeristische oostkant van het eiland. “Het stond al een hele poos leeg, de makelaar kon er geen kopers voor vinden.” Maar opnieuw een teleurstelling. “Toen we er drie weken inzaten, werd het verkocht. Uiteindelijk konden we er toch nog een jaar inblijven en hebben we met onze Bed & Breakfast ‘Sun, Sea, Sleep’ naam gemaakt. Dat was een fantastische tijd.”

Foto: Jet Mulder

Het pand wat ze daarna huurden bestond behalve uit een B&B ook uit twee appartementen. Marco en Jet gingen er weer vol goede moed tegenaan. Met hun verblijf scoorden ze zelfs een 9,8 op Zoover (hoogste van Curaçao) en een 9,4 op Booking.com. Maar tegenslagen waren er ook: Marco kreeg druk op de borst en moest worden gedotterd, rond diezelfde tijd brak Jet haar vinger en moest zij ook rustig aan doen. Maar ook daarna pakte het stel de draad vol goede moed weer op.

Foto: Jet Mulder

Terugkeer onvermijdelijk

“Uiteindelijk was terugkeer onvermijdelijk”, vertelt Jet. “Het werd teveel voor me. We deden alles met zijn tweeën en hadden verder geen personeel. De laatste locatie was te groot om te onderhouden. Dat heb ik onderschat. 70 uur in de week werken bij 30 graden of hoger, dat hield ik niet meer vol. Misschien wel als ik nog 20 jaar jonger was geweest”, lacht ze.

“Maar als we de loterij winnen, gaan we terug. Ik heb vooral heimwee naar het werken in dat klimaat. We hebben veel leuke mensen leren kennen. Ondanks alle ups en downs hadden we dit zeker niet willen missen.”

Inmiddels woont het stel sinds een paar maanden weer in Hengelo en hebben ze beiden weer werk gevonden. Hoewel Jet graag iets erbij zou willen doen in de catering, receptie of hospitality. Heb je een leuke tip voor haar? Laat het ons dan weten.