Hengelose Heddy en Tanja zijn al 35 jaar vriendinnen: ‘We hebben een tatoeage laten zetten’

Heddy en Tanja | Foto: indebuurt Hengelo

De vriendschap tussen Heddy Schelfhorst (44) en Tanja Vollenbroek (44) uit Hengelo is zó sterk, dat ze na 35 jaar hebben samen besloten een tatoeage samen te laten zetten. “Dit is echt de kroon op alles wat we samen hebben meegemaakt.”

Heddy en Tanja ontmoeten elkaar wanneer ze beiden 9 jaar oud zijn en vlak bij elkaar om de hoek komen te wonen. Het klikte meteen. Vanwege de verhuizing mocht Heddy op een rommelmarkt spullen van het oude huis verkopen, Tanja ging uiteraard mee. “We hebben hier zoveel lol met elkaar gehad en dat is nooit meer weggegaan.”

Introvert versus extravert

Volgens het stel klikt het zo goed tussen hen omdat ze elkaar in balans houden. “Heddy is erg extravert, emotioneel en aanwezig en ik ben ben juist introvert, rustig en zal ook niet zo snel huilen”, legt Tanja uit. “Waar ik Tanja een beetje uit haar schulp trek, zet zij mij af en toe met beide benen op de grond”, voegt Heddy toe.

‘Wie wint, mag hem houden’

De twee gunnen elkaar naar eigen zeggen de wereld. Dat moet ook wel menen ze. “Tanja heeft haar vriendinnengroep en ik heb ook mijn eigen clubje”, vertelt Heddy. “Je moet ook blij voor elkaar kunnen zijn als de ene een keer iets leuks heeft met die vriendin of de andere op stap gaat met iemand anders.”

Lees verder onder de foto >

Een oude foto van de Hengelose vriendinnen Tanja (links) en Heddy (rechts) toen ze 15 jaar oud waren. Eigen foto.

Dat ze elkaar heel wat gunnen, blijkt ook al op jongere leeftijd wanneer ze als puberende meisjes verliefd worden op dezelfde jongen. “Ja, het allereerste vriendje… We vonden hem allebei leuk en spraken gewoon af: wie wint, mag hem houden”, vertellen de dames. En wie won er? “Dat was Heddy”, zegt Tanja lachend.

Lief, leed en lol

Dat er veel gelachen wordt is volgens hen ook belangrijk. “Je maakt zoveel mee samen.” Bijvoorbeeld de vriendjes die kwamen en weer gingen. “Ik mocht toen borden kapot gooien bij Tanja thuis na mijn allereerste break-up”, vertelt Heddy. De trouwerij van Tanja was volgens haar ook prachtig. “En die van Heddy staat ook op de planning”, roept Tanja.

Eén van de mooiste momenten vinden de vriendinnen de geboorte van elkaars kinderen. Naast alle vreugde is er ook heel wat leed met elkaar gedeeld wanneer verschillende familieleden door de jaren heen komen te overlijden. “Dan is het fijn als je bij elkaar steun kunt vinden, maar ook lol kunt trappen.”

Lees verder onder de foto >

De tatoeage van Tanja en Heddy. “Subtiel, maar aanwezig. Net als onze vriendschap.” Foto: indebuurt Hengelo

‘Dit wil ik echt nooit meer’

Een keer is het mis gegaan tussen de twee na een flinke miscommunicatie, ze kregen ruzie en spraken elkaar een tijdje niet. “Dat werkt gewoon zo niet voor mij”, vertelt Tanja. “Dit wil ik echt nooit meer”, zegt Heddy. “Het was nog erger dan liefdesverdriet.” De twee beloven aan elkaar dat dit eenmalig was.

Samen een tatoeage laten zetten

Wanneer Tanja en Heddy op een zonnige ochtend met een kop koffie in de tuin zitten, hebben ze het over hun jarenlange vriendschap en hoe ze die kunnen bezegelen. “We wilden wel iets speciaals doen”, zeggen de vriendinnen. Het eindresultaat: een tatoeage. De tatoeage zien zij als een kroon op hun 35-jarige vriendschap. “Hij is subtiel, maar aanwezig. Net als onze vriendschap.” Wat ze gaan doen voor hun vijftigste jubileum? Dat weten ze nog niet. “Gelukkig hebben we nog 15 jaar om iets te bedenken.”

Stuur zelf een kaartje

Heb jij ook iemand in jouw omgeving die je extra dierbaar is? Dan is dit de uitgelezen kans om hem of haar in het zonnetje te zetten. Via https://www.greetz.nl/nl/ik-denk-aan-je-idb/ kun je van 29 september t/m 9 oktober gratis een kaartje sturen. Gebruik hierbij de code DENKAANJE.

Meer toffe Hengeloërs:

Meer in deze categorie

Hengeloër van de Week

Ga naar “Saskia van kinderboerderij ’t Weusthag: ‘Voer onze dieren niet. Minipaard Blue is ernstig ziek’”

Saskia van kinderboerderij ’t Weusthag: ‘Voer onze dieren niet. Minipaard Blue is ernstig ziek’

Ga naar “Kartkampioen Eva (13) uit Hengelo verslaat alle jongens op de baan: ‘Papa bouwt mijn kart’”

Kartkampioen Eva (13) uit Hengelo verslaat alle jongens op de baan: ‘Papa bouwt mijn kart’

Eva Dorrestijn uit Hengelo
Ga naar “Niek Dekker (68) uit Hengelo is vrijwilliger bij het Repair Café: ‘We kunnen mensen heel blij maken’”

Niek Dekker (68) uit Hengelo is vrijwilliger bij het Repair Café: ‘We kunnen mensen heel blij maken’

Reapair café Hengelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

  • ALDI
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

  • Jumbo
  • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

  • Jumbo
  • Geldig t/m 6 december 2022