Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dennis haalt lege flessen op voor kinderen met kanker

Door Miranda Nijland 10 juni 2019

Een kar achter de skelter ligt helemaal vol met lege flessen. Het is de skelter van Dennis Rikkerink (7). Hij houdt een flessenactie voor het KWF en heeft al meer dan 400 euro opgehaald. Zo wil hij eraan bijdragen dat andere kinderen en volwassenen niet hoeven meemaken wat zijn zusje heeft meegemaakt.

Het is nog maar 3 jaar geleden dat het leven van het gezin Rikkerink volledig op zijn kop kwam te staan. Bij Alena (5), het zusje van Dennis, werd na een MRI-scan een hersentumor ontdekt. Het meisje moest met spoed geopereerd worden in Groningen. De tumor zat midden in haar hoofd. “Zo groot als een kippenei”, vertelt Mügda. “Ze ging meteen met een ambulance naar Groningen, maar daar konden ze niets voor haar doen. We zouden na het weekend waarschijnlijk geen dochter meer hebben, werd ons verteld.”

Terwijl Mügda en haar man werden voorbereid om afscheid te nemen, meldde zich een chirurg die wel wilde proberen haar te opereren. Alena overleefde de operatie en het gezin Rikkerink kreeg weer hoop. Op de dag dat Alena naar huis mocht, kreeg ze een hersenvliesontsteking.

Wat volgde, was een lange weg met heel veel ziekenhuisopnames, operaties en veel tegenslag. Vorig jaar werd Alena vijf keer geopereerd. Mede doordat Mügda dagelijks in het ziekenhuis was, verloor ze haar baan. Gelukkig heeft ze een nieuwe baan gevonden.

Drain

Hoe het nu gaat met Alena, vragen we. Ze is kankervrij, horen we. Maar helemaal goed gaat het nog niet. Ze reageert nog altijd niet goed op de drain die in haar hoofd is geplaatst om het hersenvocht af te voeren. Vlak voor de meivakantie is ze weer geopereerd, de zoveelste operatie. Omdat Dennis en zijn familie hopen dat andere kinderen en volwassenen ook kankervrij zijn, wil hij zoveel mogelijk geld inzamelen.

Mügda: “Mijn man en ik waren naar een informatiebijeenkomst geweest over de 24-uurs estafetteloop Samenloop voor Hoop. Dennis zag de volgende ochtend een folder op tafel liggen en vroeg of hij ook mee mocht doen.” Dennis: “Mama zei toen, misschien kun je beter op een andere manier helpen. Zo bedacht ik om flessen op te halen.”

Donatiebus

Waar Dennis overal al is geweest met zijn skelter om lege flessen op te halen? “Bij mensen in de straat en ik mocht een inzamelpot neerzetten bij het werk van mijn ouders.” Ook mocht Dennis een donatiebus neerzetten bij BSO De Rakkertjes, bij zijn kapper, enkele supermarkten en bij de speel-o-theek.

Kanjer

En Alena? Zij vindt haar broer een kanjer. “Maar ik doe het ook voor alle andere mensen en kinderen die kanker hebben”, zegt Dennis. “Mijn doel is om 500 euro op te halen. Ik hoop dat ik dat haal.” Dennis gaat  door met het inzamelen van lege flessen tot de Samenloop voor Hoop op vrijdag 6 en zaterdag 7 september in het FBK Stadion.

Ook wij vinden het een supertoffe actie. Dennis, je bent een kanjer!

adv.