Bas deelt zijn uitzicht op Insta: ‘Ik laat zien dat de wereld constant beweegt, al ben je op hetzelfde punt’

Foto: Bas Assink

Enkele jaren geleden werd Bas Assink de nieuwe eigenaar van een huis in Tuindorp, bij dat huis kwam ook een nieuwe hobby kijken. Hij besloot foto’s te maken van zijn dagelijks uitzicht: een beek. Inmiddels heeft een groot archief opgebouwd dat te vinden is op zijn Instagram account: Beekzicht.

“Ik wil laten zien dat de wereld om je heen constant in beweging is en verandert, ook al ben je op hetzelfde punt. Dat hetzelfde plaatje de ene keer bruin, dan groen of mistig is. Dat vind ik tof om te fotograferen, de wereld om ons heen is geen dag hetzelfde”, vertelt Bas.

Mooi uitzicht

Enkele jaren geleden zette Bas zijn handtekening onder het koopcontract van zijn nieuwe huis. Het begin van zijn Instagram account. “Ongeveer twee jaar geleden heb ik een huis gekocht met uitzicht op de beek. Ik woon eigenlijk in het verlengde van de foto’s. Ik vind dat wij zó’n mooi uitzicht hebben, dat het mooi is om te delen met de rest van de wereld.”

Beekzicht

Hij besloot dat plaatje te gaan delen en startte zijn account. In november van 2020 was de eerste Beekzicht foto een feit. Een nieuwe hobby was geboren. “Toen woonde ik er al een jaar. In dat jaar viel het mij op dat het uitzicht het hele jaar veranderde door jaargetijden en weerinvloeden. Je hebt het hele jaar door een ander uitzicht en dat leek mij leuk om te delen.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Bas Assink

Het perfecte plaatje

Geregeld is Bas te vinden bij de beek, op zoek naar het perfecte plaatje. “Ik maak met name foto’s als ik zie dat er speciale weersomstandigheden zijn of als het uitzicht is veranderd door sneeuw of wanneer de bomen in bloei staan. Dat zijn leuke momenten. Toen er vorig jaar februari ijs lag, is het natuurlijk een leuk moment om foto’s te delen. Als het gaat dooien maak ik ook een foto, zo krijgen volgers een beetje een idee hoe snel of langzaam dat gaat.”

Bas gaat verder: “Ik probeer de speciale momenten op de foto te krijgen. Met oud en nieuw heb ik een foto gemaakt met het vuurwerk erbij, dan doe ik wel mijn best om dat er zo mooi mogelijk op te krijgen.”

Wanneer is de foto geslaagd? “Als er iets unieks op staat, zoals het vuurwerk met oud en nieuw. Of als de foto ook echt anders is dan een vorige keer. Vorig jaar met oud en nieuw was er een lichtshow in Hengelo, toen was het voor mij wel een uitdaging om zo’n laser op de foto te krijgen.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Bas Assink

Uitdaging

Soms is het ook een uitdaging. “Het wordt wel lastiger, omdat je steeds meer weersomstandigheden al een keer hebt gefotografeerd. Het blijft altijd leuk om de jaargetijden mee te nemen en om te zien hoe snel de bomen en het gras groeien, er blijft altijd wel iets leuks om te zien. Ik ben nog lang niet klaar met fotograferen.”

Spontane foto’s

Er zijn niet tientallen foto’s nodig voor de geslaagde foto, meestal is Bas met één klik tevreden. “Dat is denk ik ook de kracht van de foto’s, het is niet erg gemaakt. Maar juist spontaan op een moment waarvan ik denk dat het goed is.”

Favorieten

Intussen heeft Bas een archief van tientallen foto’s verzameld, maar over favorieten bestaat geen twijfel. “Mijn persoonlijke favorieten zijn de foto van afgelopen oud en nieuw met vuurwerk en de foto in de winter waar de beek bevroren is en de kanten bedekt met sneeuw. Ik vind ook de foto’s met mist heel bijzonder, omdat je dan ziet hoe dicht de mist kan zijn ook binnen in de stad.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Bas Assink

Wensenlijst

Er zijn nog genoeg foto’s die hij nog hoopt te maken. “Ik hoop dat ik weer een keer een foto kan maken wanneer er geschaatst kan worden op de beek. Wat ik ook mooi zou vinden is wanneer ik een reiger of zwaan in beeld krijg in of naast de beek.”

Er is wel iets waarmee Bas rekening houdt, maar wat hij niet hoopt. “Dat de grote bomen langs de beek vervangen worden door nieuwe exemplaren of dat er meer moeten worden gekapt. Ergens zou ik dat heel erg jammer vinden. Aan de andere kant is het voor het account mooi dat je dan die verandering kunt laten zien.”

Voorjaarsbloemen langs de beek

Over een volgend plaatje heeft hij ook al nagedacht. “Langzaam begint straks alles weer te groeien. In denk niet dat we nog ijs krijgen, dus ik denk dat het mooie voorjaarsbloemen zullen zijn.”

Archief opbouwen

Bas hoopt zijn archief van de Hengelose beek nog meer uit te breiden. “Ik wil het bijblijven houden. Zolang ik op deze plek blijf wonen wil ik dit blijven volhouden. Je bouwt op deze manier een heel mooi archief op.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Dit wil je winnen!

Ga eropuit met indebuurt! Bij ons maak je kans op een dagje pretpark

Zin in een uitje? Win bij indebuurt Hengelo een dagje pretpark

Meer in deze categorie

Hengeloër van de Week

Ga naar “Hengelose vriendinnen zingen al 17,5 jaar samen: ‘Onze vriendschap is wat ons bindt’”

Hengelose vriendinnen zingen al 17,5 jaar samen: ‘Onze vriendschap is wat ons bindt’

Double2
Ga naar “Van bierglazen naar brilglazen: Lisa uit Hengelo maakte een bijzondere carrièreswitch”

Van bierglazen naar brilglazen: Lisa uit Hengelo maakte een bijzondere carrièreswitch

Lisa Bakker
Ga naar “Elise uit Hengelo brengt haar eerste dichtbundel uit: ‘Mijn leven is een inspiratiebron’”

Elise uit Hengelo brengt haar eerste dichtbundel uit: ‘Mijn leven is een inspiratiebron’

In onze gids

Ga naar “burgerme”

burgerme

 • Nieuwstraat 36
 • Restaurants en horeca
 • 11:00 - 23:00

Nu geopend

Ga naar “Vlees.nl”

Vlees.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “PHILIPS Airfryer Essential XL HD9270/70 van € 159 voor € 129”

PHILIPS Airfryer Essential XL HD9270/70 van € 159 voor € 129

 • Blokker
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Blokker heteluchtfriteus XXL BL-18301 van € 79,99 voor € 65”

Blokker heteluchtfriteus XXL BL-18301 van € 79,99 voor € 65

 • Blokker
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “5-daagse treinreis incl. hotelovernachtingen € 199,00”

5-daagse treinreis incl. hotelovernachtingen € 199,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Jurk** M t/m XL € 9,99”

Jurk** M t/m XL € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • WE Fashion
 • Parttime
We Fashion