Fijne Broer en Zusdag! Dit zijn de allerliefste broers en zussen uit Hengelo

Jaaa, het is vandaag (vrijdag 30 september) Nationale Broer- en Zusdag! Als ode aan alle broers en zussen in Hengelo, vroegen we jullie om een foto te sturen van jouw liefste broer of zus. We kregen veel lieve foto’s en verhalen binnen. Dus allerliefste broers en zussen in Hengelo, deze is voor jullie!

Altijd samen jarig

Jan-Willem Hiemstra en Margreet Wiebols-Hiemstra vieren hun hele leven al de verjaardag samen. Waarom? Ze zijn tweeling! Dit Hengelose duo heeft hier vroeger af en toe wel eens moeite mee gehad. “Die verdeelde aandacht was ook wel een beetje lastig”, schrijft Margreet.

Nu zijn ze de veertig gepasseerd en vieren ze nog steeds ieder jaar dit heugelijke verjaarfeest samen. Alleen genieten ze er wel iets meer van. “Hoe waardevol is het, dat we dit als tweeling kunnen blijven doen? We zijn super gek met elkaar, lijken niet enorm op elkaar qua uiterlijk, maar houden wel allebei van trailrunnen. Ook koken we graag uitgebreid voor familie en vrienden, het liefst op Italiaanse muziek of foute Duitse schlagers. Op dat we nog veel verjaardagen samen mogen vieren!”

De laatste verjaardag samen

Nog een Hengelose tweeling: Marcel en Monique Kleinmeulman! Monique is ernstig ziek en vierde onlangs haar laatste verjaardag samen met haar tweelingbroer Marcel. Ze wil dolgraag laten weten hoe blij zij met haar broer is. “We zijn maatjes door dik en dun en delen onze droge humor”, schrijft Monique. “Onze zestigste verjaardag hebben we gelukkig kunnen vervroegen omdat ik ernstig ziek ben. Desondanks hebben wij erg genoten van onze laatste verjaardag samen.”

‘Daan staat altijd voor mij klaar’

Janneke Beltman uit Hengelo wil heel graag haar broer Daan in het zonnetje zetten. “Daan staat altijd voor mij klaar, maar ook zeker voor anderen”, schrijft Janneke. “Eén telefoontje en hij laat alles vallen. Daan is heel belangrijk voor mij en ik ben ontzettend gek met zo’n lieve broer als hij.”

Zus Janneke en broer Daan Beltman uit Hengelo. Eigen foto.

‘Familie is alles wat telt’

Marlot Mulder-Griesen uit Hengelo schrijft een ode aan haar broers Jorrit en Job en haar zus Barbra. “Als jongste zusje heb ik het getroffen met dit stel”, zegt Marlot. “We hebben het niet altijd makkelijk gehad en het is misschien cliché, maar je broer blijft je broer en je zus blijft ook altijd je zus. Wat er ook gebeurt, de band is zo sterk dat wij er altijd voor elkaar zijn. Wij zijn er in goede en in slechte tijden voor elkaar. We hebben inmiddels een grote gezellige familie met tien nichtjes en neefjes, lieve schoonzussen en leuke zwagers. Tuurlijk is er af en toe weleens gezeur of een onenigheid. Toch is familie alles wat telt!”

‘Ik heb altijd al een zusje willen hebben’

“Mijn naam is Roberto, ik ben 11 jaar oud en ik heb altijd al een zusje willen hebben. Mijn zusje is nu 4 jaar oud. Toen ik hoorde dat mijn moeder een baby zou krijgen zei ik dat ik alleen maar een zusje zou willen hebben. De heer heeft mij gegeven wat ik wil. Het allermooiste wat ik heb is mijn zusje. Ik zal er altijd voor haar zijn”, schrijft Roberto uit Hengelo.

Roberto samen met zijn moeder en zusje Natalie. Eigen foto.

‘Vanaf het eerste moment één’

Daan Hesselink wil haar bonuskinderen in het zonnetje zetten. Zij is ervan overtuigd dat dit wel de allerliefste broer en zus van Hengelo zijn. “Vier jaar geleden kwam ik in het leven van Sem (14) en Tessa (11) als bonusmoeder. Dit jaar hebben mijn man en ik een zoontje genaamd Bodhi gekregen. Sem en Tessa zijn na mijn bevalling direct naar het ziekenhuis gekomen om hun kleine broertje te zien. Ze zijn vanaf het eerste moment één.”

Sem en Tessa met hun broertje Bodhi. Eigen foto.

Meer in deze categorie

Hengeloërs

Ga naar “Saskia van kinderboerderij ’t Weusthag: ‘Voer onze dieren niet. Minipaard Blue is ernstig ziek’”

Saskia van kinderboerderij ’t Weusthag: ‘Voer onze dieren niet. Minipaard Blue is ernstig ziek’

Ga naar “Kartkampioen Eva (13) uit Hengelo verslaat alle jongens op de baan: ‘Papa bouwt mijn kart’”

Kartkampioen Eva (13) uit Hengelo verslaat alle jongens op de baan: ‘Papa bouwt mijn kart’

Eva Dorrestijn uit Hengelo
Ga naar “De favoriete plekken in Hengelo van Suzanne: ‘Wat mij betreft is dit de beste schoonheidssalon in de regio’”

De favoriete plekken in Hengelo van Suzanne: ‘Wat mij betreft is dit de beste schoonheidssalon in de regio’

Favoriete plekken Hengelo Suzanne

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

  • ALDI
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

  • Jumbo
  • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

  • Jumbo
  • Geldig t/m 6 december 2022