Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Marie-Louise: ‘Spoorfietsen, wat een gezellig familie-uitje is dat’

Door Miranda Nijland 5 januari 2019

Wie kan je nou beter vertellen waar je moet zijn, dan Hengeloërs zelf? Precies. In de rubriek ‘De favorieten van…’ vertelt iemand uit Hengelo over zijn of haar favoriete café, restaurant, winkel of andere plek. Deze week lees je over de hotspots van Marie-Louise Rosberg.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Wie is Marie-Louise?

“Ik ben Marie-Louise Rosberg, 47 jaar en woon samen met mijn lief Frits Wevers en mijn dochters Flòren en Etiënne in Hengelo. Sinds kort in ons nieuwe huis op het voor ons meest ultieme plekje van Hengelo. Na 3 maanden klussen, uitzoeken en keuzes maken kunnen we nu met volle teugen aan het genieten van ons paleisje, ons echte thuis. Al jaren ben ik het vertrouwde gezicht van Saluti-mode, waar ik de eigenaresse van ben.”

Saluti-mode

Saluti

“Saluti-mode staat met stip op nummer 1 in mijn ranking. Waarom….? Omdat Saluti-mode mijn tweede thuis is! Deze winkel is zo’n verlengstuk van mezelf geworden. Er hangt een heerlijke huiselijke sfeer met ons keukentje achterin de winkel. Naast dat we ons onderscheiden en een eigen gezicht geven aan de Brinkstraat is het ook altijd knotsgezellig met mijn collega’s en de vele vaste klanten.”


Meer over Saluti Mode ontdekken?

Saluti Mode kledingwinkels

Geopend09:30 - 17:00

Brinkstraat 10, Hengelo

Bekijk meer:kledingwinkels

Het Weusthagpark

Foto: Arjen Hoogervorst

“Bij ons huis loop je zo de hoek om het Weusthagpark in. Fijn om daar te wandelen, maar ook om op zondagochtend hard te lopen richting de kleigaten van Rientjes. Altijd sta ik even stil op het bruggetje dat over het water van het kleigat ligt. Elk seizoen levert dat een prachtig plaatje op. Het is mijn mijmermomentje, bewust van het geluk dat ik heb.”

Stravinsky

Stravinsky

“Voor een gezellig drankje of hapje gaan we graag naar Stravinsky. Het liefst op het terras. De bediening is zeer vriendelijk en verzorgd en nippend aan een Pinot Grigio heb je een heerlijk uitzicht.”


Meer over Stravinsky Eten, Drinken, Slapen ontdekken?

Stravinsky Eten, Drinken, Slapen restaurants en horeca

Geopend10:00 - 02:00

Burgemeester Jansenplein 20, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

Spoorfietsen

spoorfietsen

“Waar ik hele leuke herinneringen aan heb is het Spoorfietsen vanaf de Kuipersdijk wat ik met mijn familie en schoonfamilie heb gedaan. De zon scheen volop, de fiets versierd en met de hapjes en drankjes op de tafel was het een feestje om richting Twekkelo te trappen. Spelletjes onderweg en gekke foto’s schieten, maakten mijn dag helemaal compleet. Wat een gezellig familie-uitje is dit.”

Van der Poel IJs

foto: Van der Poel IJs

“Natuurlijk mag Van der Poel niet aan mijn lijstje ontbreken. Heerlijk om in de zomermaanden na het eten naar de Bornsestraat te lopen om daar het toetje weg te likken. Op de heenweg al bedenken welke smaak ik zal kiezen….cookie caramel, strawberry cheesecake of toch amaren-ijs. Te veel keuze, gewoon morgen er weer heen.”


Meer over Van der Poel IJs ontdekken?

Van der Poel IJs ijssalons

Geopend10:30 - 22:00

Bornsestraat 10, Hengelo

Bekijk meer:ijssalons

Nog meer ‘favorieten van’?

Nicole Tanke

Leuk volgens local Nicole: ‘Ik kijk nog steeds mijn ogen uit in De Gieterij’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...

Leuk volgens Jan: ‘Bistro Kees is mijn buurman en je kunt er écht lekker eten!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Florieke

Leuk volgens local Florieke: ‘Heerlijk om in de bibliotheek onder te duiken’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.