Leuk volgens Local Sjoerd: ‘Het nieuwe ‘rode centrum’ wordt prachtig’

Door Majorie Nijbroek 16 maart 2019

De beste tips en leukste hotspots, die leer je kennen via locals. Want wie in een stad woont, werkt én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week hebben we Sjoerd Brok gevraagd naar zijn hotspots in de stad.

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen

Sjoerd Brok

Sjoerd Brok is 29 jaar en geboren en getogen in Hengelo. Sinds een jaar of 6 werkzaam als manager bij Stravinsky eten • drinken • slapen, wat tevens zijn hobby is. Samen met zijn vriendin Daniek bezoekt hij vaak de horeca in heel Nederland om samen te genieten én om inspiratie op te doen. Verder vindt hij het heerlijk om tijd door te brengen met zijn vrienden en concerten met ze te bezoeken.

Stravinsky eten · drinken · slapen

Stravinsky

“Natuurlijk op nummer 1: Stravinsky! Mijn huiskamer én werkplek in Hengelo. Dagelijks loop ik hier naar toe om met goede zin aan het werk te gaan. Onderhand werk ik hier nu 6 jaar en hebben we met z’n allen Stravinsky ontwikkeld tot wat het is nu. Vaak nieuwe gerechten, leuke acties en hippe drinks. De laatste ontwikkeling is de opening van onze nieuwe keuken. Een open keuken middenin de zaak. Je kunt nu van alle kanten onze koks aan het werk zien, echte beleving! Een goede reden om gauw weer eens langs te komen.”


Meer over Stravinsky Eten, Drinken, Slapen ontdekken?

Stravinsky Eten, Drinken, Slapen restaurants en horeca

Nu gesloten10:00 - 02:00

Burgemeester Jansenplein 20, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

Club Merlijn

Club Merlijn
foto: Club Merlijn

“Op zaterdag vind je me hier vaak voor mijn wekelijkse dansje. Er is een voorcafé en een achterzaal. Ik hou wel van een gezellig feestje dus ik ben vaak in het voorcafé te vinden. Ook heb ik hier vroeger gewerkt; fantastische tijd!”


Meer over Club Merlijn ontdekken?

Club Merlijn discotheken

Nu gesloten21:00 - 06:00

Langestraat 16, Hengelo

Bekijk meer:discotheken

Stadhuistoren

“De stadhuistoren staat wel symbool voor onze stad. Hengelo is echt wel mijn stadje. Ik ben er geboren en heb er altijd gewerkt. Met een tussenstapje voor mijn studie in Leeuwarden, waarvan ik wekelijks aan kwam reizen met de trein. Wanneer ik dan Hengelo weer in reed en de stadhuistoren zag, werd ik warm van binnen.”

Burgemeester Jansenplein

“Op dit moment krijgt het plein een complete metamorfose. Het nieuwe ‘rode centrum’ wordt prachtig. We moeten er even voor door het stof, maar als straks alle terrassen weer staan – met de Lambertusbasiliek op de achtergrond – is het weer heerlijk vertoeven op een stoeltje in de zon.”

Brok Interieur

Foto: Facebook Brok Interieur

“What’s in a name? Al bijna 90 jaar aan de Wetstraat vind je hier moderne meubels, bedden en textiel van de beste designers. Mijn vader heeft de zaak overgenomen van mijn opa en is er op dit moment al meer dan 40 jaar werkzaam; samen met mijn moeder het span achter Brok Interieur.  O wat ben ik toch trots op ze!”

Jeroen Brok: ‘Niets is mooier dan de klant begeleiden op zoek naar een nieuw interieur’

Als we het hebben over zaken die al heel lang in Hengelo zitten, hoort Brok Interieur zeker in dat r...

Meer over Brok Interieur ontdekken?

Brok Interieur woonwinkels

Nu gesloten10:00 - 17:00

Drienerstraat 47, Hengelo

Bekijk meer:woonwinkels

Steijnstraat

“Vanuit hier loop ik elke ochtend naar mijn werk, want in deze straat woon ik. Een fantastische straat met mooie karakteristieke woningen. Heerlijk om doorheen te lopen, maar ook super om te wonen. Middenin het centrum, levendig maar toch ook rustig.”

Het Uurwerk

Het Uurwerk

“Een fijn speciaalbier-café met een leuke uitbater. Pim staat met veel plezier achter de bar en weet je alles te vertellen over de honderden bieren uit zijn assortiment. Als je geluk hebt staat er een WestVleteren voor je klaar. Alhoewel ik niet echt een speciaalbier-drinker ben, laat ik me daar graag voor overhalen door hem.”


Meer over Speciaalbiercafé Het Uurwerk ontdekken?

Speciaalbiercafé Het Uurwerk cafés

Nu gesloten14:00 - 04:00

Langestraat 25, Hengelo

Bekijk meer:cafés
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.