De favoriete plekken in Hengelo van Marja: ‘Hier zitten we zomers graag op het terras’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week is de beurt aan Hengeloër Marja de Visser-Nagtegaal (76) uit hartje Hengelo. Dit zijn de lievelingsplekken van Marja!

Over Marja

Marja (76) en haar man (82) verhuisden een paar jaar geleden van een grote woning in de Woolderes, naar een appartement in de binnenstad. “Hoe mooi, gezellig en groen de Woolderes ook is, we hebben geen moment spijt gehad van deze stap. Door gezondheid en onze mobiliteit hebben we de juiste keuze gemaakt om naar het centrum te verhuizen. Hier is alles om de hoek. Het station, de markt, de schouwburg en winkels, we lopen overal zo naar toe. Ik hoop, als onze gezondheid het toelaat, dat we nog vele jaren samen in deze mooie omgeving blijven wonen.”

Samen hebben Marja en haar man vijf kinderen. In hun vrije tijd fietsen ze graag. “Als we een ommetje willen maken dan gaan we naar de Theetuin Driene. Hier hebben ze heerlijk zelfgemaakt gebak. Of we gaan richting Twickel, dat is een prachtig buitengebied.”

“Daarnaast zijn wij echte Bourgondiërs, daarom moeten we nu ook zwaar lijnen. We hebben veel sociale contacten en we gaan graag naar kaart- en spelletjesavonden, etentjes, logeerpartijtjes, op vakantie en weekendjes weg. Hobby’s genoeg dus.”

Swipe naar links om de favoriete plekken van Marja in Hengelo te ontdekken >

Marja uit Hengelo Favorieten van
Marja de Visser-Nagtegaal uit Hengelo. Eigen foto.

Styling’S

“Ik wil als eerst mijn favoriete kapper Styling’S in de Wetstraat noemen. Brigiet Schoenmaker, wie kent haar niet, en haar team leveren topwerk. Brigiet is het meest enthousiaste en bevlogen passievolle mens dat ik ken en eist het beste van zichzelf en haar team. Daarnaast is het een waar uitje om ernaartoe te gaan.”

Kapper Hengelo StylingS
Brigiet Schoemaker uit Hengelo. Eigen Foto.

STOET Hengelo

“Mijn man en ik wonen in de Beursstraat vlak naast de bieb. Regelmatig drinken we hier een kop koffie of lunchen we wat. Ook spreken we hier vaak af met vrienden. Het is er zo gezellig. Door het meubilair waan je je in de jaren zestig. De kaart is goed met gezonde verse producten en de bediening is top. Het is onze tweede huiskamer.”

Gratis Koffie Hengelo
Werknemer Chris Blenkers bij STOET Hengelo. Foto: indebuurt Hengelo

Paviljoen de Ontmoeting

“Tegenover ons appartement kijken we deels uit over dit prachtige plantsoen waar veel activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd. Het Paviljoen is een goed restaurant waar je onder andere kunt genieten van heerlijke high tea’s. In de zomer is het goed vertoeven met een glas wijn aan de vijver. Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven. Helaas is het Paviljoen nog maar gedeeltelijk open door gebrek aan personeel. Zo jammer.”

Foto: indebuurt Hengelo

Oyfo Techniekmuseum

“Het Oyfo Techniekmuseum is een interessant museum voor jong en oud. Ik ga hier vaak met de kleinkinderen naartoe. Ze kunnen zich er de hele middag vermaken met allerlei doe-dingen zoals een afdeling met de eerste telefoon tot aan de eerste smartphones van nu.”

Oyfo Hengelo
Een opa en kleinzoon tijdens de opening van Oyfo in 2021. Foto ter illustratie: Emiel Muijderman/Tubantia

Lust, Bakery en Bistro

“Als je dan bij Oyfo bent geweest dan loop je zo binnendoor naar Lust, Bakery en Bistro. Maar je kunt natuurlijk ook afzonderlijk dit supergaaf ingerichte restaurant bezoeken. De gezelligheid spat er door de gekozen kleuren, design en zitjes vanaf. Daarnaast is de kaart ook nog eens heel afwisselend, apart en zeer betaalbaar. Ik ga er binnenkort weer met een stel vriendinnen lunchen.”

Lust, Bakery & Bistro
Foto: Lust, Bakery & Bistro

De binnenstad

“Ik kan niet wachten tot het nieuwe marktplein klaar is. Ook is het fijn dat de Lambertuspassage weg is. Dit was een doorn in het oog. Het straatmeubilair is ook mooi geworden, om het Bataafse Kamp met het waterorgel niet te vergeten. Ook de verlichting in de stad is mooi geworden. Het Burgemeester Jansenplein is daardoor nog gezelliger geworden. Restaurant De Basiliek is ook een aanwinst, daar zitten we zomers graag op het terras.”

Terras Hengelo
Foto: indebuurt Hengelo

Wat zijn jouw favorieten van Hengelo?

Jouw beurt! Wat is volgens jou de beste kapper, sportschool, straat of horecazaak van Hengelo? Vul hieronder het formulier in, dan maken we van jouw hotspots een leuk artikel. Eerst inspiratie opdoen? Bekijk hier tips van andere stadsgenoten. 

Favorieten in Hengelo

Hengelo is bezaaid met beeldige plekken. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, grachten en pleinen. Daarnaast struikel je in de hele stad – in het centrum én alle wijken – haast over de mooie zaken. Van cafés, tot restaurants en winkels. Het zijn er veel te veel om allemaal zelf te ontdekken. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw favoriete plekken in Hengelo. En dan vooral naar de reden waarom je juist op deze plaatsen zo graag komt.

Dus, wat is jouw lievelings restaurant in Hengelo? In welk café kom je graag? Heb je eigenlijk een favoriete winkel, terras, broodjeszaak, filmhuis, museum of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Jouw tips inspireren ons, en veel meer andere Hengeloërs.

Dank je wel voor het delen!

 • Mijn Favorieten in Hengelo zijn:

 • Favoriet 1 • Favoriet 2 • Favoriet 3 • Favoriet 4 • Favoriet 5 • Van wie zijn deze favorieten?

 • (Denk aan student/werkend, hobbies etc.)
 • We willen jouw favorieten graag persoonlijker maken met een leuke foto van jou. Upload hier een liggende foto van jezelf.
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • We verwerken je inzending zo snel mogelijk
  Door te klikken op Verstuur de tip ga je akkoord met de voorwaarden van indebuurt die gelden voor het insturen van tips en/of andere content. indebuurt, onderdeel van DPG Media, gebruikt uw persoonsgegevens ter verwerking van aangeleverde informatie, ter beantwoording van vragen, voor deelname aan acties en/ of inschrijving voor nieuwsbrieven. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “De favoriete plekken in Hengelo van Ellen: ‘De Markt is leuk om met mijn dochter heen te gaan’”

De favoriete plekken in Hengelo van Ellen: ‘De Markt is leuk om met mijn dochter heen te gaan’

Ellen Vosmer uit Groot Driene. Eigen foto
Ga naar “Oproep: wat zijn jouw favoriete plekken in Hengelo?”

Oproep: wat zijn jouw favoriete plekken in Hengelo?

Foto: Tubantia/Emiel Muijderman
Ga naar “De favoriete plekken in Hengelo van Nicoline: ‘Hier moet je zijn voor de leukste cadeaus’”

De favoriete plekken in Hengelo van Nicoline: ‘Hier moet je zijn voor de leukste cadeaus’

Nicoline Swerms Suwijn uit Hengelo. Eigen foto

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Puma boxers** M t/m XL van € 16,99 voor € 12,99”

Puma boxers** M t/m XL van € 16,99 voor € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “WALKX Instappers € 12,99”

WALKX Instappers € 12,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Havaianas € 14,99”

Havaianas € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Hollandse aardbeien van € 13,29 voor € 2,49”

Hollandse aardbeien van € 13,29 voor € 2,49

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Alle Coca-Cola, Fanta en Sprite literflessen van € 8,36 voor € 5”

Alle Coca-Cola, Fanta en Sprite literflessen van € 8,36 voor € 5

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Assistent Afdelingsmanager Non-Food”

Assistent Afdelingsmanager Non-Food

 • HANOS
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Kunstmarkt Tuindorp ’t Lansink”

Kunstmarkt Tuindorp ’t Lansink

 • 18 juni 2023
kunstmarkt tuindorp
Ga naar “Buitenspeeldag 2023”

Buitenspeeldag 2023

 • 14 juni 2023
Ga naar “Dag van de bouw”

Dag van de bouw

 • 17 juni 2023
dag bouw hengelodag bouw hengelo