Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit waren jullie favoriete leraren in Hengelo: ‘Een beetje verliefd op meneer Cor’

Door Majorie Nijbroek 2 juli 2020

We plaatsten vorige week een oproepje. Wie was vroeger jouw favoriete leraar? Nou, aan de vele antwoorden te zien hebben jullie heel wat goede herinneringen aan vroegere leraren. Daarom een selectie uit de antwoorden die jullie hebben gegeven.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Roken in de klas

Er komen vele tientallen namen voorbij van juffen en meesters waar jullie mooie herinneringen aan hebben. Zo schrijft Jet: “Dat was meneer Huis in ’t Veld op de St. Janschool. Hij rookte in de klas!! Dat was toen nog heel normaal. Ik kwam bij hem in de klas toen ik voor het eerst op die school kwam. Later trof ik hem (ik was al 50+) en ik herkende hem meteen. Ik mocht Gerard zeggen en dat was moeilijk 😂.”

Andere naam

Mariska heeft met name goede herinneringen aan een leraar die ze had op de mavo. “Meneer Kottier van de Willem van Oranje Mavo. In die tijd (puber) vond ik mijn naam maar stom en ik wilde graag Kim heten. Hij heeft me het hele jaar door Kim genoemd 💞.”

Een beetje verliefd

“Meneer Cor Ticheloven van Mavo Woolde, omdat ie altijd grappen maakte en ik een beetje verliefd op hem was😅🥰”, kijkt Diezelien terug. En ze is niet de enige. “Ja, die was echt leuk.. was in mijn ogen toen de jongste leraar van school 1985-1989”, valt Dilek haar bij. 

Teckel tekenen

Chantal noemt meneer Ter Beek van de Dr. Schaepman Mavo. “Altijd in voor grapjes en hij tekende vaak een teckel waar hij het huiswerk in schreef. Hij was wel eens boos en schreeuwde dan wat en zei achteraf: goh zou ik toch bijna boos worden😄.”

Topper als mentor

Voor Kayleigh is meneer Verschoor belangrijk geweest. “Hij was niet alleen heel goed in zijn baan als docent, maar een topper in de rol van mentor. Hij heeft me zoveel geholpen! Toentertijd ben ik door zo’n moeilijke tijd heen gegaan. Hij heeft mij als mentor overal zo goed in geholpen en ondersteund. Hij gaf net dat beetje extra. Hij heeft, single handedly, ervoor gezorgd dat jaren pesten stopte, en dat ik kon genieten van mijn schooltijd. Ik ben hem nog altijd dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan! Als iemand een medaille zou moeten krijgen, bij wijze van, is hij dat 😇.”

Met stip op 1 bij Carin

Ook Carin had een favoriete leraar: “Meneer Everlo van de Dr Schaepman Mavo met stip op nummer 1. Wat heb ik vreselijk gelachen met die man👌 . En nog, als ik hem heel af en toe tegen kom😊.”

Liefste kleuterjuf

Mandy wil juffrouw Kluvers van de Willemschool noemen. “Kleuterklas, ca. 1981/82. Ze was net een lieve oma, wat hebben we het fijn gehad bij/met haar!” En juffrouw Kluvers wordt door meer oud-leerlingen genoemd. “Hier ook goede herinneringen aan juffrouw Kluvers! Schooljaren 1978/79/80”, zegt Hiske. Ook Tamara is het daar helemaal mee eens: “Absoluut juffrouw Kluvers, wat een lieve juf was dat. Zo’n juf gun je iedere kleuter.”

Ook interessant

Hengelose bedrijven

‘Als ik vertel dat ik uit Hengelo kom…’: zo maken jullie de zin af

Woensdag plaatsten we een oproepje op onze Facebookpagina. 'Als ik vertel dat ik uit Hengelo komt, z...
Paul Krugerstraat

Dit zijn ze: de mooiste straten van Hengelo volgens jullie

We hebben een oproep geplaatst en gevraagd wat jullie de mooiste straat van Hengelo vinden. De straa...
Plukreef

Leuk! Je kunt weer zelf bloemen plukken bij Het Plukreef

Een verse bos bloemen op tafel, daar word je toch blij van. Helemaal als je ‘m zelf geplukt hebt. In...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Hengeloërs

adv.