Deze 7 meiden uit Hengelo zitten in de finale van de Miss Beauty of Overijssel 2023

Wie is de mooiste dame of tiener van Overijssel? Om die titel strijden de finalisten die gekozen zijn voor de Miss Beauty of Overijssel of de Miss Teen of Overijssel 2023. De verkiezingen zijn in volle gang. Leuk: zeven meiden uit Hengelo zitten in de finale. Wij stellen ze aan je voor.

De finale van de Overijsselse Miss Beauty verkiezing vindt plaats op zondag 19 maart.

Linda Jansen (22)

Eén van de finalisten voor de titel Miss Beauty of Overijssel 2023 is Linda. Ze is 22 jaar oud en woont in de Berflo Es in Hengelo.

Shooten

Drie dagen in de week is Linda aan het werk bij kledingwinkel Costes in Enschede. De overige dagen werkt ze bij haar eigen wimpersalon: Maisonlashes. “Mijn droombaan is om model te zijn, momenteel shoot ik ook wel eens voor webshops zoals Ciao Bella fashion store en kledingmerk Dosanto. Ik vind hier echt mijn passie in en weet zeker dat ik hier mee verder wil gaan.”

Lees verder onder de foto >

Linda is een van de finalisten van Miss Beauty of Overijssel 2023. Foto: Eigen foto.

Tweede keer finalist

Het is niet de eerste keer voor Linda dat ze strijdt om de titel van Miss Beauty of Overijssel. Twee jaar geleden was ze ook finalist. “Toen ben ik er wel achter gekomen dat dit iets is wat ik altijd zou kunnen doen. Ik doe dit jaar weer mee omdat ik erg veranderd ben. Ik ben zelfverzekerder geworden en sta nu heel anders in het leven. Eerder wilde ik liever niet op de foto of in de schijnwerpers staan, nu is foto’s maken juist mijn hobby geworden. Ook droeg ik voordat ik mee deed aan de Miss Beauty altijd sneakers maar nu trek ik mijn hakken aan voor elk feestje.”

Lynn Vroom (21)

Lynn is ook in de race voor de titel Miss Beauty of Overijssel 2023. Ze is 21 jaar en woont in de Hengelose Es. Op dit moment volgt Lynn de deeltijd opleiding Social Work aan het Saxion in Enschede.

Werken met mensen

Naast dat Lynn één dag in de week naar school gaat, werkt ze bij Aveleijn als gezinsbegeleider. “Ik vind het nog lastig om te zeggen of ik hier mee doorga en wat ik later precies ga doen. Wel vind ik het belangrijk dat ik een baan heb waarbij ik iets kan betekenen voor een ander. Ik krijg er energie van om met mensen te werken en anderen in hun kracht te zetten. Daarbij ben ik van mening dat iedereen recht heeft op een positie in de samenleving en zou ik het heel mooi vinden om daar een steentje aan bij te kunnen dragen.”

Lees verder onder de foto >

Lynn is een van de finalisten van Miss Beauty of Overijssel 2023. Foto: Fotograaf Roy Froma

Anderen inspireren

Waarom Lynn de verkiezingen moet winnen? “Ik vind dat ik de titel moet winnen omdat ik een pure uitstraling heb. Daarnaast ben ik spontaan, energiek en altijd honderd procent mijzelf en dat maakt mij uniek. Ik vind het leuk nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast leer je veel als Miss, kun je meer zelfvertrouwen opbouwen en groei je als persoon. Ik zou graag andere meiden willen inspireren dat jezelf zijn genoeg is en dat je vertrouwen moet hebben in jezelf om verder in het leven te komen. ‘Stap uit je comfort zone en ga voor wat jij leuk vind!'”

Lisa van Sark (19)

De 19-jarige Lisa is ook finalist voor de Miss Beauty of Overijssel 2023. Ze woont in Groot Driene en volgt de opleiding tot dierenartsassistent op het Zone College in Almelo.

Werken met paarden

Op school en op haar werk is Lisa veel bezig met dieren. “Ik werk momenteel bij JL Sporthorses in Deurningen. Dit is het bedrijf van mijn schoonbroer en zus.” Lisa doet al langer aan paardrijden en heeft ook een eigen paard. “Het is superleuk dat ik hier nu ook mee werk. Ik weet nog niet precies wat voor baan ik later wil, wel weet ik dat ik met dieren wil blijven werken.”

Lees verder onder de foto >

Lisa is een van de finalisten voor de Miss Beauty of Overijssel. Foto: uitsnede van portretfoto door fotograaf Roy Froma.

Op haar pad

Lisa had zichzelf niet op gegeven voor de Miss Beauty. “Het kwam eigenlijk zomaar op mijn pad. Ik kreeg een berichtje op Instagram dat ik gescout was. Het leek me heel leuk om aan zoiets mee te doen.” Lisa kwam in de finale en die wil ze nu heel graag winnen. “Ik leer veel nieuwe dingen bij Miss Beauty en krijg de kans om mezelf op een andere manier te laten zien. Dingen die ik in het dagelijks leven niet doe. Dat vind ik heel gaaf.”

Marèll Venhuis (18)

De laatste finalist voor de Miss Beauty of Overijssel 2023 is Marèll. Ze is 18 jaar oud en woont in Tuindorp.

Nikkie Plessen fan

Marèll volgt de opleiding Manager Ondernemer Horeca aan het ROC van Twente en gaat binnenkort stagelopen bij landgoed de Wilmersberg in De Lutte. “Ik kan nu nog niet zeggen dat ik na mijn opleiding niks anders zal gaan doen. Eén van mijn dromen is om – nadat ik mijn opleiding heb afgerond- naar Amsterdam te verhuizen en naar het hoofdkantoor van Nikkie Plessen haar te gaan. Sinds kleins af aan ben ik erg fan van haar kledingmerk en het zou mij echt super lijken om daar te werken.” 

Lees verder onder de foto >

Marèll is een van de finalisten van Miss Beauty of Overijssel 2023. Foto: eigen foto.

Powervrouw

Waarom Marèll de titel wil winnen? “Ik wil laten zien dat je in jezelf moet geloven, als je in jezelf en in je dromen gelooft komen deze ook uit. Ik was erg onzeker. Naarmate ik ouder werd leerde ik steeds meer te waarderen wie ik ben. Ik ben echt gegroeid van een kwetsbaar meisje naar een powervrouw. En dat is wat ik bij Miss Beauty wil laten zien, ik wil mij als persoon laten zien. Uiterlijk is wat je ziet, maar innerlijk is wat telt. Ik laat iedereen zien wat voor powervrouw ik ben en dat zie je terug in mijn looks.”

Shamee Mateboer (19)

Shamee is ook genomineerd voor de finale van de Miss Beauty of Overijssel 2023. De Hengelose is 19 jaar oud en woont in de Berflo Es.

Mensenmens

Op dit moment werkt Shamee bij Beautysecrets in Enschede en in haar eigen salon aan huis, waar ze wimperextensions zet. Ze heeft net de opleiding tot schoonheidsspecialiste afgerond en heeft nu een tussenjaar. “Na mijn tussenjaar wil ik graag de opleiding Social Work gaan volgen op het hbo. Als ik deze heb afgerond, wil ik gaan werken met jongeren. Mij lijkt dit superleuk omdat ik echt een mensenmens ben en ik het fijn vind om mensen te helpen.”

Lees verder onder de foto >

Shamee is een van de finalisten van Miss Beauty of Overijssel 2023. Foto: eigen foto.

Boodschap

Shamee hoopt dat ze de verkiezingen wint en zo haar boodschap kan verspreiden. “Ik hoop dat ik dan aan nog meer mensen mee kan geven dat iedereen mooi is op zijn of haar eigen manier en dat je trots mag zijn op wie je bent.”

Chanel Jager (16)

Naast de Miss Beauty zijn er ook verkiezingen voor de Miss Teen of Overijssel 2023. Hier zijn twee meiden voor genomineerd uit Hengelo. Chanel is de eerste finalist uit deze race. Ze is 16 jaar oud en woont in Veldwijk in Hengelo.

Kappersopleiding

Chanel volgt de mavo op het Zone College in Enschede en wil hierna de Kappersopleiding in Almelo gaan doen. Naast alle schooldagen is Chanel nog aan het werk in een restaurant. “Ik werk bij Golfclub Driene in de bediening en achter de bar. Hoewel dit werk ontzettend leuk is, zou ik het gaaf vinden om later wat anders te doen. Dan wil ik toch wel modellenwerk doen of iets met paarden.”

Lees verder onder de foto >>

Chanel is een van de finalisten van Miss Teen of Overijssel 2023. Foto: eigen foto.

Anderen aansporen

“Chanel wil de verkiezingen graag winnen: “Het zou een eer zijn om de verkiezing te winnen. Ik wil graag aan iedereen laten zien dat je prachtig bent op jouw eigen manier. Daarnaast wil ik mensen aansporen om nieuwe dingen aan te gaan in je leven en ervan te genieten want het leven is veel te kort.”

Lyssa Middelbos (15)

De tweede finalist voor de Miss Teen of Overijssel is Lyssa. Ze is 15 jaar oud en daarmee de jongste van alle finalisten uit Overijssel. Lyssa woont in De Noork.

Schoonheidsspecialist in de toekomst

“Op dit moment zit ik in het derde jaar van de mavo op Avila College en help ik na schooltijd met lesgeven bij TurnCentrum Twente. Ik wil straks de opleiding Schoonheidsspecialiste gaan volgen op het ROC en als ik deze heb afgerond, wil ik met mijn zus gaan samenwerken die huidtherapeut is.”

Lees verder onder de foto >>

Lyssa is een van de finalisten van Miss Teen of Overijssel 2023. Foto: uitsnede van portretfoto door fotograaf Roy Froma.

Verder in de beauty

Lyssa ziet het wel zitten om verder te gaan in de beautywereld. Daarom wil ze deze missverkiezing graag winnen. “Het lopen op de catwalk, kleding showen, foto’s laten maken, haar en make up perfect in orde hebben ik vind dat allemaal superleuk om te doen.”

Lees meer over toffe Hengeloërs:

Meer in deze categorie

Hengeloërs

Ga naar “Zussen <strong>I</strong>rma en Jeannette verkopen al hun halve leven bloemen op de Hengelose markt: ‘We zijn net psychologen’”

Zussen Irma en Jeannette verkopen al hun halve leven bloemen op de Hengelose markt: ‘We zijn net psychologen’

Flower sisters bloemen markt Hengelo
Ga naar “Temptation Island is terug en deze single uit Hengelo doet mee”

Temptation Island is terug en deze single uit Hengelo doet mee

Ga naar “Sirah uit Hengelo kiest voor wasbare luiers: ‘Ik wil een betere wereld achterlaten voor mijn kind’”

Sirah uit Hengelo kiest voor wasbare luiers: ‘Ik wil een betere wereld achterlaten voor mijn kind’

wasbare luiers Hengelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sensodyne van € 20,97 voor € 12”

Sensodyne van € 20,97 voor € 12

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “AH Paastakken of lentemix large van € 2,99 voor € 1,99”

AH Paastakken of lentemix large van € 2,99 voor € 1,99

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1”

Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “AH Aardappelen iets kruimig 3 kilo van € 8,98 voor € 4,49”

AH Aardappelen iets kruimig 3 kilo van € 8,98 voor € 4,49

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023