Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijna de hele familie Rouwen heeft ‘het vierdaagse-virus’

Door Miranda Nijland 20 juli 2019

Vorig jaar liepen vader Robert en dochter Manon Rouwen samen de Nijmeegse Vierdaagse uit. Dit jaar stond Robert met niet met één, maar met twee dochters aan de start van het loopevenement. Dit om zoveel mogelijk geld op te halen voor Pink Ribbon. 

Stephanie en Robert hadden zich ingeschreven voor de 4 x 40 kilometer, Manon ging dit jaar zelfs voor de 4 x 50. Maar helemaal vanzelf ging het niet; helaas moesten Stephanie en Manon het eerder deze week opgeven. Manon kreeg veel pijn in de knie tijdens de eerste dag. Ze besloot daarom woensdag niet te starten.

Medische keuring

Normaal is opgeven voor Manon geen optie. “Deze keuze heb ik helaas moeten maken in verband met een medische keuring van defensie die er aan komt.” Een moedig besluit dus van Manon. Evenals het besluit van Stephanie om te kiezen voor haar lijf, ze was nog helemaal niet hersteld van een griep die ze nèt voor de vierdaagse kreeg.

Alleen wat blaartjes

Robert liep vrijdag de 160 kilometer in het bijzijn van duizenden andere wandelaars uit en kwam rond 13.20 uur vrolijk en fit over de finish. Hij liep vier dagen zonder grote ongemakken, hij moest alleen wat blaartjes laten prikken.

De familie Rouwen is heeft inmiddels het ‘Vierdaagse-virus’ aardig te pakken. Manon liep drie jaar geleden haar eerste Nijmeegse Vierdaagse. “Ik liep toen voor de Stichting Haarwensen. Mijn nichtje was ziek en ik wilde graag iets doen”, aldus Manon. Twee jaar geleden liep ze voor de Stichting Wensambulance en vorig  jaar kwam de Stichting Kans voor een Kind op haar pad. Samen met haar vader haalde ze toen 565 euro op voor Stichting Kans voor een Kind.

Mentale steun

Moeder Jozé Rouwen was evenals vorig jaar de mentale steun voor vader en dochters en fungeerde elke dag als chauffeuse. Ze is wederom trots op haar echtgenoot en dochters. “Wij mogen blij zijn dat we hieraan mee kunnen doen, er zijn er genoeg die dat niet kunnen.”

Meer over

Hengeloërs

adv.