Genomineerd voor de Beste Barvrouw van Hengelo: Lise-Lotte en Sophie Ten Heggeler

Door Rahanna Van Stapele 29 maart 2019

De afgelopen weken zijn we elke vrijdag langs een van de genomineerde barvrouwen gegaan. Vandaag gingen we last but not least op bezoek bij niet één, maar twee barvrouwen! Lise-Lotte en Sophie werken achter de bar in Speciaalbiercafé Het Uurwerk en werden tijdens de nominaties steeds in één adem genoemd. Het zijn namelijk niet alleen collega’s, maar ook zusjes!

We ontmoeten ze op vrijdagmiddag in, waar anders, het café. Daar staan ze wekelijks achter de bar, maar níet tegelijkertijd. Lise-Lotte is 24 en werkt op de zaterdagmiddag, en Sophie is een paar jaar jonger en  zij werkt op vrijdag- en soms zaterdagavond.

Ingerold

Hoe ze precies achter de bar zijn beland? “We zijn er eigenlijk ingerold”. De zussen hebben nog een oudere zus die als eerste bij het Uurwerk aan de slag ging. Tijdens de grote drukte van kerstmiddag was er iemand nodig die zich met de hapjes bezighield, en zo schoof Lise-Lotte in. Later kwam daar ook Sophie bij. Inmiddels doen ze het werk al 9 en 5 jaar!

Voor beide barvrouwen is het wel nog steeds een bijbaan. Lise-Lotte werkt vier dagen in de week als juf van groep 7/8, en hoelang ze nog blijft werken in het café ligt een beetje aan haar contract daar. Maar eigenlijk wil ze nog helemaal niet weg. Sophie woont doordeweeks in Leeuwarden. Daar studeert ze aan de hogere hotelschool. Wel een opleiding gericht op horeca dus, en zij is dan ook echt meer van de avond- en nachtdiensten, terwijl haar zus veel liever overdag werkt.

Bijzonder

Ze hebben dan wel niet dezelfde werktijden, maar de momenten dat ze af en toe wél samenwerken zijn gezellig. En als zussen kun je toch net iets meer tegen elkaar zeggen of elkaar ergens op aanspreken dan bij gewone collega’s. “Je krijgt juist een betere vriendschap door samen te werken” vertelt Lise-Lotte. Bij speciale gelegenheden staan ze ook nog wel eens met hun oudste zus achter de bar, en dat is natuurlijk wel heel bijzonder!

Allebei willen ze nog zo lang in het café aan de slag blijven als kan. Ze zijn dol op Het Uurwerk en zien het echt als een deel van hun jeugd. Ze zijn gehecht aan de vaste klanten en ook aan Pim Kosterink, de eigenaar van Het Uurwerk. Pim was vroeger een collega, maar nam in 2017 de zaak over. Sophie: “Het personeel is vrij jong, iedereen kent elkaar en het is kleinschalig, dat is heel fijn.”

En als ze nou zélf uitgaan, waar gaan ze dan heen? Lise-Lotte: “Ja, hierheen! En als ik werk op zaterdagmiddag komt mijn vriendin steevast een borrel doen! Maar zelfs als je vrij bent en je ziet dat er iets moet gebeuren, help je toch al snel even mee, haha.”. Sophie: “Soms naar Merlijn of Good Fellows, maar uiteindelijk toch vaak weer hier. De sfeer is gewoon heel warm en gezellig”.

Trots

Lise-Lotte vertelt dat de kinderen in haar klas heel trots zijn dat ze een juf hebben die achter de bar staat.  Maar ook de kroeggasten zullen gesteld op haar en Sophie zijn, want je wordt niet voor niets genomineerd voor Beste Barvrouw natuurlijk. “Ik denk dat voor gasten twee zussen die samen werken net iets grappiger zijn, en daarom vallen we misschien ook op.”

Als we ze vragen wat nou een goede barvrouw maakt: “Je moet je klanten echt zien, en oog hebben voor wat ze nodig hebben. Daarnaast is het natuurlijk een speciaalbiercafé, dus je moet in staat zijn om goed te helpen bij de bierkeuze en advies te kunnen geven over de verschillende soorten. Ook moet je als barvrouw niet op je mondje gevallen zijn!”.


Meer over Speciaalbiercafé Het Uurwerk ontdekken?

Speciaalbiercafé Het Uurwerk cafés

Nu gesloten16:00 - 00:00

Langestraat 25, Hengelo

Bekijk meer:cafés

adv.