Genomineerd voor Beste Barvrouw: Simone Franken

Door Majorie Nijbroek 8 februari 2019

Vorige week trapten we de verkiezing Beste Barvrouw van Hengelo af met Annette Benerink van Plan B. Vandaag lees je het tweede verhaal. Dit keer hebben we aan de bar gezeten bij Simone Franken van Bar Simoon.

Simone werkt al heel wat jaren in de horeca en sinds begin december heeft ze haar eigen kroeg in Hengelo: Bar Simoon aan de Pastoriestraat. Een eigen kroeg stond bovenaan haar bucketlijst. En is het zo geweldig als ze zich heeft voorgesteld? “Ja absoluut!”, klinkt het enthousiast. Ze heeft haar draai al helemaal gevonden. “Als ik nu binnenloop, denk ik echt: dit is mijn zaak. Het ondernemen wordt alleen maar leuker.”

Sociaal mens

“Leuk, absoluut”, zegt ze als we haar vragen hoe ze het vindt dat ze in het rijtje van kanshebbers op de titel Beste Barvrouw staat. Waarom ze denk dat ze genomineerd is, willen we ook graag van haar weten. “Ik denk omdat ik een sociaal mens ben. Ik klets graag met iedereen en wil iedereen leren kennen. Ik sta voor gezelligheid en denk dat mensen dat leuk vinden.” Ze zal zich ook niet anders voordoen dan ze is. “Ik blijf altijd mezelf.”

Simone onthoudt makkelijk namen, wel zo fijn als je achter de bar staat. “Je moet je klanten kennen en weten hoe ze heten en wat ze drinken.”

Ondernemend type

Wat ook absoluut helpt, is dat je Simone zonder twijfel een ondernemend type kunt noemen. Je zult haar niet gauw met de armen over elkaar achter de bar zien staan. Daar is ze het type niet voor. “Ik zorg liever voor wat reuring.” En dat lukt haar goed.

Simone bruist van de ideeën en een aantal heeft ze er in de 2 maanden dat haar bar nu open is, al gerealiseerd. Elke vrijdag krijgt een dj de kans om te draaien op het podium van Bar Simoon, de eerste karaokeavond is geweest (“dat gaan we vaker doen!”)  en deze maand introduceert ze de eerste vrijmibo (vrijdagmiddagborrel). En ze heeft nog veel meer leuke activiteiten in petto. Daar gaan we vast nog meer van horen!

Vorige week schreven we dit verhaal:

barvrouw Annette

Genomineerd voor Beste Barvrouw van Hengelo: Annette Benerink

Na het succes van onze verkiezing Beste Barman van Hengelo is het tijd om een podium te bieden aan d...

adv.