Al koppijn en misselijk? Check maar snel onze anti-katertips voor de carnaval

Door Majorie Nijbroek 10 februari 2018

Het zijn hier weliswaar geen Brabantse taferelen, maar ook wij boven de rivieren weten écht wel wat carnaval vieren is. We hebben gisteren de verlichte optocht in Hengelo gekeken, zijn lekker losgegaan op carnavalskrakers en hebben de nodige biertjes gedronken. Wij hebben tips hoe je de overige carnavalsdagen het beste doorkomt zonder dat je wakker wordt met een kater en zonder dat de wc een grote schoonmaak nodig heeft…

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Drink water voor het slapen gaan

via GIPHY

We beginnen met een vanzelfsprekende tip: drink water voor je je roes gaat uitslapen. Zorg dat je minimaal een liter binnenkrijgt zodat je lichaam tijdens het slapen weer redelijk op orde komt. Je bent helemaal verstandig als je voor ieder glas bier een glas water drinkt. Maar wij hebben zo’n vermoeden dat de meesten van jullie dat net iets té verstandig vinden…

Pak een eetlepel suiker voor het slapengaan

via GIPHY

Huh, je moest toch juist water drinken? Klopt. Een eetlepel suiker nemen voor het slapengaan werkt ook goed. Je hebt na het drinken van alcohol namelijk geen energie meer. Een eetlepel suiker geeft je lichaam glucose genoeg om je kater te veranderen in een klein poesje.

Werk een vette hap naar binnen

vette hap
Foto: Indebuurt Eindhoven

We eindigen waar we vannacht gebleven zijn: niets is zo lekker als de katerdag beginnen met een lekkere vette hap. Een frietje of frikandelletje is niet alleen lekker in de nacht, maar vooral ook ’s ochtends als je hoofd op ontploffen staat. En ja, echt waar: het helpt tegen de kater! Het vet zorgt er namelijk voor dat de alcohol sneller en beter in je lichaam wordt opgenomen, waardoor je kater iets korter duurt. We hebben genoeg snackbars in de stad. Dus, proberen maar!

Drink cola

via GIPHY

Belangrijk bij deze tip: pure cola. En niet vals spelen met een scheutje Bacardi of Jack Daniels, want dat helpt niet echt (duh!). Het drinken van cola maakt je maag leeg en neemt de misselijkheid weg. Als je slim bent sla je vast een hoop flessen in bij de supermarkt. Nóg een tip: drink niet meteen heel de fles leeg, cola droogt namelijk ook uit en dan ben je een heel stuk verder van huis (of van de stad).

Blijf met je tengels uit de medicijnkast

via GIPHY

Pak je ook altijd een paracetamolletje in de ochtend? Stop daar dan mee. Het werkt wel tegen hoofdpijn en daar zijn pijnstillers ook voor bedoeld, maar het is beter om ze niet te nemen. Wanneer je medicatie hebt genomen moet je lever namelijk nog beter z’n best doen en dat betekent dat de alcohol minder goed afbreekt. Na zo’n paracetamol (of ibuprofen) heb je wel minder hoofdpijn maar je voelt je wel langer beroerd. En dat wil je niet, toch?

Slaap met één been buitenboord

via GIPHY

Ken je dat? Je gaat liggen en de hele kamer lijkt te draaien. Wat je ook probeert te doen, het wordt niet minder. Wij hebben daar nu dé tip voor gevonden: knal één been buitenboord tijdens het pitten. Je bent dan minder duizelig en hoeft de emmer dus niet uit de kast te halen. Mocht je het nog niet weten: je evenwichtsorgaan werkt minder goed in combinatie met alcohol. Dus je weet nu wat je te doen staat na een avond hossen en drinken in één van de Hengelose cafés!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Hengeloërs

adv.