Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tweede kookboek van Corinne staat vol hartige recepten én reisfoto’s

Door Majorie Nijbroek 11 mei 2020

Hou je van (vegan) koken, maar wil je niet úren in de keuken staan? Dan wordt je vast heel blij van het nieuwe kookboek van Corinne Weijschedé. De Hengelose schreef een ‘kook- en kijkboek’ met de meest hippe en makkelijke recepten en als extraatje prachtige reisfoto’s.

Haar kookboek heet Earthy Flavours. De vegan recepten die erin staan, kun je ook eenvoudig vegetarisch bereiden. En het is niet nodig om daarvoor uren achter het fornuis te staan.

Dat laatste herken je misschien nog wel van de recepten die in haar eerste kookboek staan. In 2017 schreef Corinne It’s a Healty Piece of Cake; een kookboek vol recepten voor gezonde taarten die je in een handomdraai bakt.

Voedzaam en lekker

En sinds vorige week ligt haar nieuwe 292 pagina’s tellende kookboek in de winkel. Plantaardig eten is voedzaam en ook nog eens onwijs lekker. Dat laat ze met haar recepten zien. “En dat je door plantaardige voeding beter in je vel komt te zitten, is daarbij mooi meegenomen.”

Het merendeel van de recepten is, met een paar simpele aanpassingen die ze in het boek beschrijft, ook low-carb en glutenvrij te bereiden.

Tekst gaat verder onder de foto’s

foto: Wiranda Lund
foto: Marieke Dijkhof

Maar je ziet niet alleen hartige, zoete en makkelijk te bereiden lekkernijen in Healty Flavours. Het is behalve een kookboek namelijk ook een kijkboek vol met foto’s van haar reizen waar Corinne – werkzaam als stewardess –  inspiratie opdeed voor sommige recepten.

Healty Flavours ligt sinds 6 mei bij alle filialen van Boekhandel Broekhuis in de winkel, ook kun je het boek online bestellen.

Lees ook:

Laura Wienk

Laura brengt kinderboek uit, maar moest daarvoor veel drempels over

Had je Laura Wienk een paar jaar geleden gezegd dat ze een boek zou uitbrengen, dan had ze je vast e...
Zazazu

7 x de mooiste lelijke plekken van Hengelo (volgens dit boek)

Op maandag 20 januari verscheen het boek Treurtrips van auteur Mark van Wonderen. Treurtrips is een ...

Michiel brengt zijn eerste kinderboek uit: ‘Ik vond een gedicht schrijven zeker geen strafwerk’

Ook als je een zelfgeschreven verhaal al jaren op de plank hebt liggen, kan het nog zeker de moeite ...

adv.