Reni en Mariolein laten zich als eerste opsluiten voor Lock me Up – Free a Girl

Door Majorie Nijbroek 14 mei 2019

Vandaag is de actie Lock me Up – Free a Girl begonnen. Hengelo doet voor de eerste keer mee aan deze landelijke actie. Klokslag 11.00 uur hebben de eerste twee Hengelose deelneemsters zich laten opsluiten in een hokje van 2 x 1 meter en wij waren erbij.

Het grote doel van Lock me Up – Free a Girl? De strijd aangaan tegen kinderprostitutie. Naar schatting worden er wereldwijd meer dan 2 miljoen kinderen uitgebuit in de gedwongen prostitutie. Voor €50 kan Free a Girl één meisje bevrijden in landen als Nepal en India.

Hok gaat op slot

Van dinsdag tot en met zondag laten iedere dag om 11.00 uur twee inwoners zich vrijwillig opsluiten. De hokjes staan op het Pastorieplein. Om precies 11.00 uur gaan Mariolein Vossebeld en Reni Snellers als eerste deelneemsters onder luid applaus het hokje in (zie video hierboven!). Ze blijven er 12 uur lang zitten. Jeroen Heubach, voormalig profvoetballer van onder meer FC Twente, sluit de beide dames op. Ze mogen er iedere twee uur wel even uit om de benen te strekken.

Wat veel geld al

Natuurlijk is het grote doel zoveel mogelijk geld op te halen. En hoe mooi: van alle deelnemende steden heeft ‘Team Hengelo’ tot nu toe het meeste geld opgehaald. “Al bijna €29.000, terwijl de actie nog moet starten”, zegt Rachel Denneboom, kort voordat Reni en Mariolein worden opgesloten. Mede-organisator Rudy Kesler vertelt dat het doel is om liefst €50.000 op te halen. Dat zou wat zijn als dat lukt, zeker omdat het pas de eerste keer is dat Hengelo meedoet aan deze actie!

Wil je de actie steunen? Je kunt doneren via de website, maar kunt ook langskomen en doneren in de brievenbussen die aan beide hokjes hangen. Je kunt ook nog bieden op de verschillende veilingitems. De hele week zijn er acties in de Pastoriestraat: van benefietdiner, een VrijMiBo tot optredens.

Lees ook:

Free a Girl

Deze toppers laten zich opsluiten voor Free a Girl Hengelo

Kijk niet raar op als je in de tweede week van 13 mei meerdere hokjes van 1 bij 2 meter in de Pastor...

adv.