Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lachcoach Allison: ‘Lachen zorgt voor ruimte in je hoofd’

Door Majorie Nijbroek 12 mei 2020

Vanwege de coronamaatregelen zijn we veel thuis. We hebben allemaal wel momenten dat we daar flink van balen. Een mooie aanleiding om eens even te bellen met Allison Esman. Ze is lachcoach. Heeft ze nog tips? Want een extra portie vrolijkheid kunnen we nu wel gebruiken. Toch!? 

We hebben haar een tijd geleden al eens gesproken. Toen ging het over de lachwandelingen die ze geeft. Allison vindt het onwijs jammer dat ze op dit moment niet met een groepje kan wandelen (en lekker lachen!), ook haar lachsessies zijn tijdelijk stopgezet.

De vrolijke Hengelose is ook nog trouwambtenaar.  Maar ja, er wordt op dit moment niet veel getrouwd. “Dat mis ik ook zo verschrikkelijk.”

Ruimte in je hoofd

Want onderschat niet het belang van lachen. Waar het goed voor is? Je kunt beter vragen waar het niet goed voor is. “Wat lachen met je doet? Het heeft allemaal positieve effecten”, zegt Allison. Kort samengevat: het is ontzettend goed voor je lichaam én voor je geest. “Het is goed voor je hart, voor je longen, voor je spieren. Alles doet mee. En lachen zorgt voor ruimte in je hoofd. Je vergeet je zorgen. Je geest wordt opgeschoond, je hoofd leeg gemaakt.”

Een lachwandeling zit er op dit moment vanwege de coronamaatregelen niet in.

Ze wandelt zelf deze dagen wel, vaak met een vriendin. “Dan lachen we ondertussen wat af, zwaaien we bijvoorbeeld naar onze schaduw op de grond”, vertelt ze met een schaterlach.

Smiley

Denk niet dat ze zelf de hele dag door lacht en plezier heeft. Zeker in deze coronatijd niet, dan vindt Allison het ook wel eens lastig om de positiviteit erin te houden. “Het lukt mij ook niet altijd hoor. Dan moet een post-it briefje op de spiegel met een smiley mij er ook aan herinneren dat ik moet blijven lachen.”

Want dat geeft ze toch wel als soort van boodschap mee. Heb je (financiële) zorgen? Als je die zorgen vandaag hebt, zijn ze er morgen waarschijnlijk ook nog. Probeer dan wel af en toe een lach op je gezicht te toveren, “want je komt tóch anders de dag door.” Want er is dan even geen plek voor negatieve gedachten.

Online lachsessie

Allison is niet zo heel erg van het ‘online gedoe’, toch heeft ze afgelopen week samen met een college een online lachsessie gegeven. Acht mensen hebben vanuit hun eigen huis vanachter de laptop meegedaan en vooral: uitbundig meegelachen. Ach, het was zo leuk. Ze geniet nog volop na. “We hebben enorm gelachen, het was echt een leuke belevenis.”

Allison post ook regelmatig vrolijke berichtjes en filmpjes op haar Facebookpagina. In de hoop dat als je ze leest, ook die lach op je gezicht krijgt. Ben je in ieder geval voor even je zorgen vergeten!

Lees ook:

contactadvertenties

Het Tinder van toen: 7 x hilarische contactadvertenties uit Tubantia

Ben je anno 2019 op zoek naar een date, dan kun je Tinder openen en beginnen met swipen. Vroeger gin...
De Speld

5 x hilarische berichten over Hengelo op De Speld

Ken je De Speld? Deze satirische website zorgt dagelijks voor een grijns op ons gezicht. De stukken ...

Meer over

Hengeloërs

adv.