Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jill en Loes doen oproep: ‘Heb je mondkapjes liggen, breng ze naar je huisarts’

Door Miranda Nijland 20 maart 2020

Zorginstellingen, ziekenhuizen; ze staan te springen om mondkapjes, maar ook huisartsen en verloskundigen. De verpleegkundigen Jill en Loes starten daarom een inzamelactie. Het doel? Zoveel mogelijk mondkapjes verzamelen voor de huisartsen in de regio.

Mondkapjes zijn in deze periode van wezenlijk belang voor hulpverleners. Jill Nales en Loes Jannink, beiden werkzaam in de zorg, doen daarom een oproep: heb je ergens nog mondkapjes liggen, breng ze naar je huisarts.

Ook al heb je er maar één

Misschien heb je onlangs thuis geschilderd of wat aan je huis verbouwd en heb je nog verpakte mondkapjes liggen. “Ook al heb je er maar één liggen, breng deze dan toch weg”, zeggen de verpleegkundigen Jill en Loes. “Bij voorkeur verpakte mondkapjes met code FFP2 of hoger.”

Huisartsenkring

Ook voorzitter Ingeborg van Lingen van de Huisartsenkring Twente doet een beroep op mensen die nog mondkapjes hebben liggen, om deze in te leveren. “Er wordt steeds gezegd dat er een grote zending in Nederland komt”, zegt ze, “maar er zijn veel grenzen dicht en we wachten er nog steeds op.”

Onderling verdeeld

Behalve mondkapjes hebben de huisartsen ook behoefte aan andere beschermingsmiddelen zoals desinfectant. “Dus als je wat over hebt, breng het naar je huisarts”, zegt Ingeborg. “Wij zorgen dan dat het onderling verdeeld wordt tussen de huisartsen in de regio.”

adv.