Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hengelose filmmaker Jelle Berlijn heeft smaak te pakken; nieuwe film is in de maak

Door Majorie Nijbroek 9 juli 2019

Het is nog maar 3 maanden geleden dat de nieuwste film van onze plaatsgenoot Jelle Berlijn in première is gegaan. Krijgen we deze week ineens een verrassend nieuwtje van Jelle: Genadeloos krijgt een vervolg en de eerste scenes worden al snel opgenomen.

“Deel 2 is in preproductie”, verklapt de Hengelose filmmaker. Het scenario is klaar en de eerste repetities komen er zelfs al aan. “Op 13 juli gaan we voor het eerst repeteren met een paar acteurs. Dan gaan we wat vechtscenes draaien.”

Weet je nog?

Even terug in de tijd. In 2017 kwam zijn eerste film uit. Die was getiteld Eindeloos en kon je in september 2017 voor het eerst zien bij Filmhuis Hengelo.

Zijn tweede film kreeg de titel Genadeloos en die ging op 15 maart in première, in Hengelo. Niet in het Filmhuis, maar in de veel grotere Movie Unlimited Bioscoop Hengelo (voorheen Cinema Hengelo). En als Hengeloër moet je die film eigenlijk zien, want de actiethriller is opgenomen in onze eigen stad! Je ziet dus veel herkenbare locaties voorbij komen. “Als je Hengelo goed kent, weet je precies waar is gefilmd”, zegt Jelle daarover.

En hoe zit dat met zijn nieuwste project, worden de shots weer in onze stad geschoten? “De opnames zijn zeker weer in Hengelo”, vertelt Jelle.

Hoe gaat het met Amber?

De plannen voor deel 2 zijn gemaakt vlak na de première van deel 1. “Veel mensen vroegen zich af hoe het met Amber zou gaan na het bloedbad en de extreme omstandigheden waaraan ze was blootgesteld”, vertelt Jelle. En ja, hijzelf was eigenlijk ook best benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Na een paar weekjes vakantie is er gebrainstormd hoe een vervolgverhaal eruit zou moeten zien. “Daar hebben we een scenario van gemaakt.”
Wat helpt was het enthousiasme van de acteurs. “Bijna de gehele cast van deel 1 stond meteen open voor het idee om terug te komen in de vervolgfilm”, meldt Jelle.

De film Genadeloos heeft Jelle in zijn eentje geschreven, voor dit deel 2 hebben Hengeloër Jos van der Molen en Stephan Engelhardt uit Almelo helpen schrijven.

Losgeld

We vragen Jelle ook waar Genadeloos deel 2 over gaat. In het eerste deel hebben we dus kennisgemaakt met Amber, een jong meisje dat drugs stal van haar stiefvader, die een corrupte agent bleek te zijn. Aan het eind zijn de meeste schurken gedood en ligt Fargon, de grote maffiabaas, zwaargewond in het ziekenhuis. Hier gaat deel 2 verder. Fargon ontsnapt uit het ziekenhuis en zint op wraak. Hij ontvoert de moeder van Amber en vraagt van Amber om een wel heel bijzondere tegenprestatie als ‘losgeld’ voor haar moeder. Een woedende Amber slaat genadeloos terug..

Je ziet in deel 2 een paar nieuwe gezichten. Hengelose gezichten nog wel. Het gaat om Ferizan Arslan en Sander Wenstedt. Voor een paar rollen moeten nog acteurs gecast worden. Of dat Hengeloërs worden? Misschien, maar misschien ook niet. “We hebben nog niemand op het oog.”

Lees ook:

film Jelle

Dit is wanneer de nieuwe film van Hengeloër Jelle Berlijn in première gaat

Het is alweer een tijdje geleden dat we schreven dat Hengeloër Jelle Berlijn een tweede film gaat ma...

Gaaf! Na ‘Eindeloos’ volgt nu de Hengelose film ‘Genadeloos’ met heel veel actie

In navolging van de film 'Eindeloos' zijn afgelopen week de opnames van de No-nonsense actiefilm 'Ge...

adv.