Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Twinning is winning: foto’s van Hengelose tweelingen

Door Majorie Nijbroek 6 november 2019

Hoe is het om tweeling te zijn? Ben je dan echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Word je regelmatig door elkaar gehaald? Deze Hengelose tweelingen reageerden op onze oproep en beantwoordden al onze prangende vragen. Is twinning écht winning?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

 Mike en Davey

Dit is de 16-jarige tweeling Mike en Davey. Het zal je niet verbazen dat de boys vaak te horen krijgen dat ze op elkaar lijken. “De mensen kunnen ons slecht uit elkaar houden, maar daar zijn we inmiddels aan gewend. Wat wel heel veel is gebeurd, is dat mensen je helemaal bestuderen en nakijken.” En ja, soms gaat er wel eens wat mis, “omdat mensen dan niet weten dat we met z’n tweeën zijn. Dan krijgen we bijvoorbeeld 1 pakje schoolfoto’s. Soms komen kinderen er pas na een aantal jaren achter dat we met z’n tweeën zijn. Vroeger op de kinderopvang zeiden de kinderen: dat zijn 2 Mike’s.”

Of ze het zelf wel leuk vinden om de helft van een tweeling te zijn? Jazeker! “Een tweeling zijn is wel iets speciaals, want bij ons geldt wel dat we samen één zijn. We zitten bij elkaar in de klas, we hebben dezelfde bijbaantjes en ook kleding- en schoenmaat zijn hetzelfde.  En ja, we hebben dezelfde hobby’s en gaan samen op pad.”

Dorien en Marleen

tweeling
Dit zijn Dorien (links) en Marleen Achterkamp, een 24-jarige tweeling. “We hebben een supergoede band samen als zussen, maar we zijn ook elkaars beste vriendin. Eigenlijk zijn we het altijd met elkaar eens. We hebben ook bijna nooit ruzie, soms een keer een meningsverschil.” Of de dames vaak met de naam van hun tweelingzus worden aangesproken? “Onze familie en vrienden kunnen ons goed uit elkaar houden, door andere mensen wordt af en toe wel eens een naam verwisseld!”

Tess en Lieke

Tess en Lieke zijn 6 jaar oud. De meiden kunnen het ontzettend goed met elkaar vinden en spelen veel samen. Moeder Marleen zegt dat iedereen Tess en Lieke goed uit elkaar kan houden, “want de meiden lijken weinig op elkaar qua uiterlijk”, zegt ze. Ook qua karakter verschillen de meiden van elkaar. “Het is zo bijzonder om een tweeling te hebben die zo weinig gemeen heeft.”

Mireille en Nathalie

Ze krijgen vaak te horen dat ze op elkaar lijken, maar dat zien Mireille en Nathalie Nijhof  (18) zelf toch anders. “Ook al vindt iedereen ons op elkaar lijken, wij zien dit niet zo. We zijn enorm verschillend. Onze karakter zijn heel verschillend en we hebben allebei onze eigen stijl”, vertelt Mireille. Nathalie houdt van gamen en is enorm creatief Ze studeert media vormgeving aan het ROC in Hengelo. Zus Mireille is volgens eigen zeggen een stuk minder creatief. Ze zit in 6VWO en gaat volgend jaar studeren aan een universiteit.

Lyam en Lyssa

Deze tweeling bestaat uit een jongen en een meisje. Dit zijn Lyam en Lyssa Middelbos. Ze zijn geboren op 25 november 2007 en zijn met 37 weken ter wereld gekomen. De oudste van de twee? Dat is Lyssa, ze is 8 minuten ouder dan Lyam. Ze zitten bij elkaar in de klas in groep 8 op de St. Janschool. Ze zijn qua karakter totaal verschillend. Lyssa is heel fanatiek met turnen bij Turncentrum Twente en Lyam heeft sinds kort volleybal ontdekt bij Webton. Heb je by the way de tekst op hun shirtjes gelezen?

Karlijn en Noortje

Deze meiden zijn zo ongeveer in alles een tweeling. Karlijn en Noortje Rem, 2 minuten na elkaar geboren, zijn de beste vriendinnen. Ze lachen samen wat af – ze bezorgen elkaar bijna dagelijks de hik vanwege de lachbuien, zo hebben we gehoord – en allebei zijn ze dol op katten, lezen, scouting, dansen en tekenen.

Giel en Tatum

En nog een jongetje/meisje-tweeling. Giel en Tatum Ankone zijn op 19 maart 2009 geboren en zijn dus 10 jaar oud. Giel zit in groep 6 en Tatum in groep 7 op de Plechelmus. Ze hebben heel andere interesses. Tatum is van het zingen en dansen met vriendinnen. Giel is echt een jongetje en gaat na school graag voetballen.  Ze kunnen goed met elkaar opschieten, maar, vertelt moeder Laura, “ze hebben ook vaak genoeg ruzie, zoals andere broers en zussen dat hebben”.

Lees ook:

Deze middelbare school in Hengelo houdt een grote reünie

Als je vroeger in Hengelo op de middelbare school zat, denk je daar (hopelijk) met plezier aan terug...
Debby

Wat mooi! Debby is genomineerd als wereldverbeteraar

Wat een tof bericht. Debby Nijenhuis maakt kans om uitgeroepen te worden tot wereldverbeteraar van h...
indebuurt

Handig! Zo zet je indebuurt Hengelo als ‘app’ op je telefoon

Kun je dagelijks niet genoeg indebuurt-fixes krijgen en wil je het liefst met één druk op de knop bi...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Hengeloërs

adv.