Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder! Duncan stuurde voor zijn optreden een appje naar Rosalie in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 21 mei 2019

We weten niet precies wat Duncan Laurence zaterdag allemaal heeft gedaan voor hij het podium op moest om voor 200 miljoen kijkers zijn (winnende) nummer Arcade te zingen. Eén ding weten we wél: hij heeft een appje gestuurd naar… Hengelo!

Hoe dat zit? Zaterdag was in Hengelo het Street Art Festival. De jonge Rosalie de Graaf – artiestennaam RoosArt – uit het Gelderse Doesburg was één van de deelnemende kunstenaars die was uitgenodigd om mee te doen. Ze maakt prachtige muurschilderingen en portretten doet ze het liefst. En ja, zaterdag was heel Nederland in de ban van Duncan en het Songfestival. Dus zij besloot om een muurschildering van Duncan te maken.

Onder de indruk

Rosalie (1999) maakte deze gave muurschildering zaterdag overdag en het was klaar enkele uren voor Duncan moest optreden. Ze postte een foto van het eindresultaat op social media. Een bekende van Duncan zag de post voorbij komen en tipte hem. Duncan vond de muurschildering zo gaaf dat hij zijn mobiel pakte en een appje stuurde naar Rosalie. Gaaf toch! Een paar uur na dat appcontact won Duncan met Arcade het Eurovisie Songfestival en werd hij wereldnieuws.

Rosalie heeft met haar streetart gisteren ook het RTL Nieuws  gehaald.

HeartGallery

Je kunt de streetart van Rosalie – en andere Nederlandse Street Art-kunstenaars – bekijken tijdens de voorstelling ‘Street Art inside’ in de HeartGallery. De expositie is tot 30 juni te bewonderen.

Vandaag bij RTL Nieuws! Mijn nieuwe muurschildering in Hengelo van Duncan Laurence. 🌸

Posted by Rosalie de Graaf on Monday, 20 May 2019

Meer over

Hengeloërs

adv.