Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze zeven meiden uit Hengelo zitten in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2020

Door Majorie Nijbroek 21 maart 2020

De verkiezing Miss Beauty of Overijssel 2020 is ‘aan’. En jawel, ook zeven Hengelose meiden maken kans op deze titel. Tot aan de spannende finaledag op 31 mei hebben de dames wekelijks catwalktrainingen, sportdagen, fotoshoots en nog veel meer andere leuke dingen. De hoogste tijd om de Hengelose finalisten aan jullie voor te stellen.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Amy van der Wekke

foto: Roy Froma

We trappen af met Amy. De 19-jarige Amy volgt een BBL-opleiding op het ROC van Almelo. Ze heeft een bijbaantje op de dierenafdeling van Tuincentrum Borghuis. Ze is gek op dieren en zit er dus helemaal op haar plek.

Ze is via Instagram gescout voor de verkiezing, vertelt Amy. “Het leek mij sowieso al een heel leuke ervaring, waar je veel van zou gaan leren. Dat is ook bevestigd, ik sta nu een stuk zelfverzekerder in mijn schoenen en wil echt gaan knallen!”

Laten zien wie je echt bent, dat is wat Amy echt belangrijk vindt in het leven. Mooie quote vindt ze deze: Be kind to everyone, you don’t know their story. Er is namelijk altijd een reden voor bepaald gedrag. “Als iemand gemeen doet tegen mij, dan laat ik mijzelf daardoor niet beïnvloeden. Ik blijf bij mijn norm en doe aardig terug.”
Amy wil in de toekomst graag door met modellenwerk. “Het is mijn passie om emotie over te brengen via beeld en een verschil te maken in de maatschappij van nu.”

Anne-Fleur Kleijsen

foto: Roy Froma

Anne-Fleur (19) werkt als hostess, gastvrouw en horecamedewerkster bij het full-service hospitality bureau StarLModels. Daarnaast kun je haar tegenkomen bij Stravinsky, waar ze ook werkt. Anne-Fleur wil in september de studie Creative Business in Amsterdam oppakken en hoopt daarna een baan te vinden waarin ze haar creativiteit kwijt kan.

Hoe ze met Miss Beauty of Overijssel in contact is geraakt? “Ik ben gescout door Bjorn van Schomberg, president van Miss Beauty of Overijssel. Ik voelde me zeker vereerd en ben er met een hele nuchtere kijk in gegaan. We gaan zien wat het brengt. Het is een gezellige groep meiden en ik ben benieuwd wat ik allemaal ga leren.”

Benthe Masseus

foto: Roy Froma
Benthe (18) doet de HBO-opleiding Bouwkunde aan het Saxion in Enschede, ze is tweedejaars. Voor haar minor (architectuur) wil ze volgend jaar naar Spanje. Buiten school sport ze veel en heeft ze een bijbaantje als studiehulpbegeleidster. “Omdat ik het leuk vind om mensen te helpen en mijn kennis te delen. Je krijgt er veel waardering voor van de leerlingen.”
Benthe is gescout voor de Miss Beauty-verkiezing. De kans om zichzelf verder te ontwikkelen, spreekt haar erg aan. “Sinds twee jaar merk ik dat ik erg bewust bezig ben met het ontwikkelen van mijzelf tot een volwassen persoon. Door gebeurtenissen heb ik ingezien hoe belangrijk het is om, naast goed bezig te zijn met de toekomst, te genieten van elk moment wat je nu hebt. Verder lijkt het mij heel mooi om te kunnen laten zien dat ook ‘meisje meisjes’ gewoon technische opleidingen kunnen volgen en er ook nog eens goed in zijn! Dit vind ik erg belangrijk.”
Benthe weet goed wat ze wil. Op haar 20ste afstuderen aan het HBO en daarna verder studeren om architect te kunnen worden. Of ze in Nederland blijft? Dat is nog maar de vraag. “Het lijkt mij geweldig om zo veel mogelijk van de wereld te zien en dit te combineren met mijn werk. Bijvoorbeeld villa’s ontwikkelen in Bali of huisjes bouwen voor gezinnen in arme landen.”

Katie-jasmijn Bajric

foto: Roy Froma
Katie-jasmijn Bajric (18) zit in het tweede jaar van de opleiding Ruimtelijk vormgever in Enschede. Op dit moment loopt ze 5 dagen per week stage bij Tijhuis totaalinrichting en ze heeft het super naar haar zin.
Waarom ze meedoet aan de Miss-verkiezing? Ze is opgegeven door een vriendin, “en ze stond erop dat ik erheen ging”, vertelt ze. En daar heeft ze bepaald geen spijt van. “Ik dacht: ik heb eigenlijk helemaal niks te verliezen. En het is een ontzettend gave ervaring, je maakt een persoonlijke groei mee.” Ook Katie-jasmijn heeft zo haar ideeën wat ze in de toekomst graag wil doen. “In de toekomst zie ik mezelf graag terug in de mediawereld. Heb ik netjes mijn opleiding afgerond en doe ik wat ik leuk vind, mensen inspireren, helpen en van elkaar leren.”

Linda Jansen

foto: Roy Froma
De 19-jarige Linda doet de studie Social Work op het Saxion in Enschede. Daarnaast werkt ze bij zonnestudio MyGlow in Enschede. “Ik doe mee omdat ik altijd erg onzeker ben geweest en dat wilde aanpakken. Maar vooral ook voor de uitdaging, want dit is gewoon super om mee te maken”, laat Linda weten.
Als we haar vragen hoe ze  haar toekomst ziet, zegt ze dat ze zichzelf ziet wonen in Amsterdam. “Door de gezelligheid en de cultuur daar.” Ook over haar toekomstige baan heeft ze al wel wat ideeën. “Ik zie mezelf graag kinderen helpen in gezinnen die problemen hebben, etc. Denk maar aan de jeugdzorg.”

Lisa Janssen

foto: Roy Froma
Lisa (20) zit op het VAVO Lyceum in Enschede en werkt in de bediening bij Stravinsky. Ze weet al wat ze wil doen als ze haar Havo-diploma op zak heeft: de opleiding Social Work op het Saxion. “Ik wil me vooral richten op de forensische kant van de psychologie. Ik volg nu ook filosofie en ben erg geïnteresseerd in het gedrag van mensen.” In haar vrije tijd vindt ze het tof om leuke dingen te doen met vriendinnen en gezellig uit eten te gaan. Ook vindt ze koken leuk.
Ze is duidelijk waarom ze meedoet aan Miss Beauty of Overijssel. “Omdat het van kleins af aan mijn grootste droom is om model te worden. Het lukte mij steeds niet om bij castings door te gaan. Dat komt omdat ik erg onzeker was. Vaak wordt gezegd dat een droom zoals model worden, onrealistisch is. Maar als je maar lang genoeg vecht voor je droom, krijg je uiteindelijk ergens een kans om hem werkelijk te maken. Ik zou graag met mijn deelname jonge meiden of jongens willen inspireren dat ze hun dromen nooit moeten opgeven.”
Dat heeft ze zelf ook moeten ondervinden. “Ik ben waar ik nu ben ook niet zomaar gekomen. Daar heb ik veel voor moeten doen en veel voor moeten leren. Ik ben van mijn imperfecties gaan houden. Ik ben door lieve vriendinnen en een gezonde levensstijl van mijn eetproblemen afgekomen. Waardoor ik nu letterlijk straal. Nu pas begrijp ik waarom het mij steeds niet lukte om mijn grootste droom te bereiken. Als je niet in je zelf gelooft, dan doet een ander dit ook niet.” Mooi verwoord, Lisa!

Vitoria de Castro Barbosa

foto: Roy Froma

Je kunt het al afleiden aan haar naam. Vitoria (19) is geboren in Brazilië. Ze woont sinds haar 6e in Hengelo. Haar familie woont nog in Zuid-Amerika en ze gaat er dan ook graag naartoe. Vitoria heeft kort geleden de opleiding Marketing en Communicatie afgerond. Ze wil het allerliefst voor zichzelf beginnen in de marketingbranche.

Beste vriendin Lisa is gescout om mee te doen aan de verkiezing. Helemaal enthousiast wilde Vitoria met haar mee naar de castingdag. “Helemaal niet bij nagedacht dat dit ook iets voor mij zou zijn. Die dag heeft Lisa me overgehaald om me ook aan te melden voor Miss Beauty of Overijssel.” En hoe toevallig, diezelfde dag is Vitoria via Instagram gescout en gevraagd om mee te doen aan de verkiezing. “Ik doe mee omdat ik wil laten zien dat het niet alleen maar draait om lengte of uiterlijk. Maar ook om hoe iemand straalt, hoe iemand zichzelf presenteert, hoe slim iemand is en het allerbelangrijkste: hoe je anderen mensen kan inspireren. Ik ga deze strijd dan ook 100% aan en zal er alles aan doen om te winnen. Ik wil Overijssel en uiteindelijk Nederland laten zien dat ook meiden onder de 1.70 meter kans hebben om te winnen. En dat niks niet haalbaar is, als je er maar in gelooft.”

Succes meiden!

Miss Beauty 2020

We wensen de Hengelose deelneemsters  – op de foto temidden van alle genomineerden uit Overijssel – natuurlijk veel succes in de finale op 31 mei!

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Hengeloërs

adv.