Woensdag en zaterdag = marktdag! 5 x deze types vind je altijd op de markt in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 10 juli 2019

Elke woensdag en zaterdag is de warenmarkt en heel wat Hengeloërs halen hier kaas, fruit, een bloemetje of een visje. Ga jij ook graag naar de markt om boodschapjes te halen of een praatje te maken? Dan herken je deze vijf types vast:

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

De graaier

Op de markt valt van alles te proeven. Een blokje kaas, een stukje stroopwafel of een sappig partje mandarijn? Je moet natuurlijk wel eerst proeven voor je iets koopt. Eén stukje dan, hè. Niet een hele hand. De graaier graait zo een hele hand kaasblokjes en propt ze onbeschaamd naar binnen.

De onderhandelaar

De onderhandelaar is écht niet tevreden met twee appels voor de prijs voor één. Nee, die gaat pas naar huis wanneer hij/zij er minstens vier heeft voor dezelfde prijs. Even een handjeklap met de marktkoopman doen…

De babbelaar

De babbelaar gaat niet naar de markt voor boodschappen, maar ziet het als een gezellig en sociaal uitje. Even een praatje maken met de kaasboer. Oh, en daar is de buurvrouw. Als je weer naar huis gaat, ben jij weer helemaal up-to-date over de laatste roddels in Hengelo. Dat je de rij ophoudt, maakt jou helemaal niks uit.

De aanraker

De aanraker is iemand die eerst alles even moet bevoelen voor hij/zij het koopt. Is deze avocado wel rijp genoeg? Hoe hard is deze tomaat? Oooh, en dat jasje: héérlijk zacht. 

De schuifelaar

De schuifelaar is iemand die de tijd neemt op de markt. Langzaam lopend van het ene kraampje naar het andere kraampje. Vaak is de schuifelaar ook een combinatie van nummers drie en vier. Even iets bevoelen, even kletsen en weer doorschuifelen naar het volgende kraampje. Vaak tot enorme files tot gevolg. 

Lees ook:

ansichtkaart

11 x deze foto’s van Hengelo kunnen zo op een ansichtkaart

Wij scrollen graag even door Instagram om mooie plaatjes van ons stadje te bekijken. Deze prachtige ...
Tuindorp

Lekker naar buiten: 5 x mooie wandelroutes in en rond Hengelo

Nu warmere tijden aanbreken is het heerlijk om lekker uit te waaien tijdens een wandeling. Natuurlij...

Mysterie: hoe kan het dat er twee Hengelo’s zijn?

Komt dit je bekend voor? Als je als Hengeloër ergens je gegevens achterlaat, moet je altijd even dub...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Hengeloërs

adv.