Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Remco werkte bijna 5 jaar aan dit schilderij en nu is het klaar

Door Majorie Nijbroek 27 oktober 2020

Zo hey, dát was een flinke klus. Wat heeft Remco Donker onwijs veel uren aan zijn schilderij gewerkt. Nu is het kleurrijke werk klaar. Alles wat hem bezig houdt en boeit, vind je terug in het abstracte schilderij.

Het schilderij is 1 x 1.20 meter groot. Het hangt bij AtelierZ, waar Remco (38) drie keer in de week komt voor creatieve dagbesteding. Daar hangt het nú nog, kun je beter zeggen. “Nu hangt het hier, maar ik ga het schilderij thuis ophangen.”

Uitlaatklep

Remco is een creatieve geest. Hij heeft zich al ’s bezig gehouden met het maken van linosnedes en met keramieken. Soms zet hij de computer aan voor een dosis digitale kunst. Dan bewerkt hij tekeningen op de pc. Maar schilderen, dat is toch waar hij het allermeeste plezier aan beleeft. “Het is mijn passie”, vertelt Remco. En dat niet alleen. Het is ook een uitlaatklep.

Therapeutisch

Als hij minder lekker in zijn vel zit, helpt het om te schilderen. De drang om te schilderen voelt hij vaak en als hij zich even niet zo happy voelt, heeft het een therapeutische werking.

Met het abstracte schilderij dat nu net klaar is, is hij lang bezig geweest. Er zitten toch zeker wel enkele honderden uren in, schat Remco. “Al met al misschien bijna 5 jaar.” In het begin ging het niet snel, pas afgelopen 2 jaar kreeg het doek steeds meer vorm.

‘Alle geluksmomentjes in mijn leven samengebracht’

Als je goed naar het schilderij kijkt, zie je overal symbolen van de dingen die Remco fascineren. Robotten en science fiction bijvoorbeeld, maar ook knikkers. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt. “Het is een heel stuk levensgeschiedenis van mij. Je ziet wat mij boeit en bezig houdt”, licht hij toe. Of, zoals hij het ook mooi omschrijft: “Alle geluksmomentjes in mijn leven samengebracht.” Hij heeft het schilderij dan ook een passende titel gegeven: ‘Symfonie van fascinaties’.

Het werk hangt nu nog bij AtelierZ, maar verhuist over een poosje naar zijn eigen woning.

Nieuw project

Of hij al weet wat zijn volgende project wordt? Jazeker! Remco vertelt enthousiast dat hij is begonnen aan een nieuw schilderij. Daarvan heeft hij de titel ook al bedacht: ‘Realiteit of niet. Alles is gaaf’.

adv.