Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maik sluit nare periode af en gooit met webshop Sheapey het roer om

Door Majorie Nijbroek 28 november 2020

Hij heeft een ronduit pittige tijd achter de rug. Door psychische problemen zat Maik Veldhuis lange tijd niet goed in zijn vel. Gelukkig gaat het nu goed. Zelfs zo goed dat hij iets gaat doen waar hij wél gelukkig van wordt. Samen met een vriend is hij een bedrijf begonnen.

Op psychische problemen rust nog best een taboe. Dat heeft Maik ook gemerkt. Hij was een flinke tijd depressief en zat totaal niet lekker in zijn vel. Op zijn werk liep het daardoor ook niet lekker.

Een open boek

Je kunt wel stellen dat hij in die periode best veel mensen kwijt is geraakt. Mensen die niet weten wat ze met een depressieve Maik aan moeten. Maar aan de andere kant weet hij nu wel wie de mensen zijn op wie hij kan bouwen en die er altijd voor hem zullen zijn. Maik vindt het geen punt om er over te praten. Integendeel, want praten heeft hem juist heel erg geholpen. Je mag hem alles vragen over die periode. “Ik ben een open boek.”

Het roer gaat om

Maik vertelt dat hij zijn baan in de horeca in december 2019 heeft opgezegd. Het ging niet meer. En dan zit je ineens thuis. En wat nu? Maik besluit om het roer om te gooien. “En iets te gaan doen wat me echt blij maakt.” Toevallig treft hij Coen ter Beke, een vriend van vroeger. Een ontmoeting waar veel moois uitkomt. De twee hebben elkaar in meerdere opzichten gevonden. Ze zijn weer hartstikke goede maatjes en ze zijn samen iets nieuws begonnen. En dat is het bedrijf Sheapey.

Hoge kortingen

Wat ze gaan doen? Ze beginnen een webshop waar ze kwaliteitsproducten van gerenommeerde bedrijven en merken met hoge kortingen verkopen. “Oftewel A-merken tegen een B-prijs”, omschrijft Maik. Maik is de spreekbuis, Coen heeft een eigen bedrijf en doet meer achter de schermen.

Met hun webshop willen ze (ook) mensen helpen die het niet breed hebben. Zo kunnen ze toch tegen een leuke prijs een tuinset, bank of woondecoratie aanschaffen. Maik verwoordt het als volgt: “Onze doelgroep is iedereen die het leuk vindt om een huis of tuin in te richten, maar geen 200 euro kwijt wil.”

Opkopen

Maik en Coen kunnen de prijs van de producten laag houden omdat ze zelf grote partijen opkopen. Ze hebben zojuist een grote partij overgenomen van een tuincentrum. Het gaat om pallets vol met tuinartikelen en trendy woondecoratie. Als Maik alle producten heeft verwerkt, vind je ze in de webshop. Het kan ook zo maar dat je binnenkort radio’s of bankstellen in de webshop ziet. “Het kan ons niet gek genoeg gaan, zolang het maar kwaliteitsproducten zijn.”

Ze denken zelfs al verder. Hoe tof zou het zijn als je zelf ook spullen kunt inbrengen die nog hartstikke goed zijn maar die thuis in de weg staan. “Een soort Vinted, maar dan geen kleding.” Maar nu eerst de webshop goed aan het draaien krijgen, dit zou iets voor over een tijdje kunnen zijn.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Ophalen of bezorgen

Je kunt ervoor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen of zelf af te halen. Maik heeft thuis een HomerrPunt. Dat is een afhaalpunt van de snel groeiende bezorgdienst Homerr. Je kunt een afspraak maken en op het afgesproken moment je artikelen ophalen.

De reacties zijn hartstikke positief. “En dat maakt ons nog enthousiaster. We denken dat het een heel mooi concept is en we hebben er veel vertrouwen in.” De webshop gaat deze week online.

Waarom Sheapey

Waar de bedrijfsnaam Sheapey vandaan komt, willen we nog weten. “Het is een samentrekking van sheep en cheap”, vertelt Maik. Een schaap is een zachtaardig beestje en cheap slaat op de zachte prijsjes. Maik en Coen willen met hun assortiment gewoon lekker bèh-taalbaar zijn.

Hier kun je een kijkje nemen in de webshop van Sheapey.

Lees ook:

Astrid Natulatte

Dankzij Hengelose Astrid haal je straks vegan koffiemelk uit de automaat

Je kent ze vast wel. De grote koffieautomaten die je in bedrijven, op kantoren en in ziekenhuizen zi...

Trots op zijn stad! Deze Hengeloër heeft nu een tattoo van de stadhuistoren

Frank Peters is geboren en getogen in Hengelo. En hij is trots op de stad waar hij woont en werkt. E...
Remco Donker

Remco werkte bijna 5 jaar aan dit schilderij en nu is het klaar

Zo hey, dát was een flinke klus. Wat heeft Remco Donker onwijs veel uren aan zijn schilderij gewerkt...

adv.