Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jan lanceert Raadhetbiertje.nl: speciaalbieren proeven en je bierkennis testen

Door Majorie Nijbroek 2 december 2020

In het begin van de coronatijd kreeg Jan ter Borg uit Hengelo een idee. Hij heeft het tot in de puntjes uitgewerkt en nu is het zover: de lancering van Raadhetbiertje.nl. Wat het inhoudt: je proeft met vrienden, familie of collega’s speciaalbiertjes en speelt er online een quiz bij.

Jan drinkt zelf graag een speciaalbiertje. Het liefst van brouwmeesters met een bijzonder verhaal. Ook veel van zijn vrienden zijn er gek op. Samen doen de kameraden geregeld een bierproeverij. Gezellig bij elkaar komen en raden welk biertje je drinkt en daarbij met vragen elkaars bierkennis testen.

Etiketten verwijderen

Een paar maanden geleden was het de beurt aan Jan om een proeverij te organiseren. Maar ja, in coronatijd mag je slechts een paar mensen bij je thuis over de vloer hebben. Dan maar cancelen die avond? Nee, besloot Jan. Zijn idee: we laten het doorgaan, maar dan anders. Hij koopt speciaalbieren, verwijdert de etiketten en vijlt de dopjes. Tenslotte is het niet de bedoeling dat je aan etiket of dopje kunt zien welk biertje je drinkt. Hij levert de pakketjes af bij zijn vrienden en nodigt ze uit voor een online bierproeverij.

Maar zo heb je  best veel werk met een proeverij. En dus bedacht Jan: hoe makkelijk zou een kant-en-klaar bierpakket met daarbij een stel quizvragen zijn? De afgelopen maanden heeft Jan, die voor de coronacrisis net was begonnen als zelfstandig ondernemer, het idee helemaal uitgewerkt. En het concept Raadhetbiertje.nl is nu live.

Zo werkt het

Stel je wilt met vrienden biertjes proeven en er een bierquiz bij spelen. Je bestelt dan vooraf een kant-en-klaar bierpakket op www.raadhetbiertje.nl. Daarin zitten vier speciaalbieren. Onbekende bieren, je ziet alleen aan de kleur van het etiket hoeveel alcohol erin zit. Op het etiket zit een QR-code. Als je die scant, kom je in de online omgeving waar je een setje vragen vindt. Die gaan bijvoorbeeld over smaken, ingrediënten of aroma’s. Zo kun je battelen tegen elkaar. Dit spel kun je natuurlijk ook met je collega’s doen. Leuk voor de VriMiBo!

Tekst gaat verder onder de foto’s

En wil je met je familie uit Rotterdam spelen? Ook dat kan, je familieleden krijgen het pakket vooraf per post opgestuurd. Even een datum prikken en spelen maar! Je kunt punten verdienen en zo wordt een eindstand opgemaakt.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Elke maand verschijnt er een nieuwe proeverij, met nieuwe biertjes en nieuwe vragen. Het is (voor grote groepen) ook mogelijk om een pakket met alleen blond of juiste donkere biertjes te bestellen. Het concept Raadhetbiertje.nl gaat op 1 december online gegaan.

Lees ook:

Loes Heerink

Hup, naar buiten! Paddenstoelen zoeken en coole natuurtrucjes met de kaarten van Loes

Ze heeft best vaak kinderen over de vloer. Haar nichtjes, neefje of kinderen van vrienden. Graag gaa...
Astrid Natulatte

Dankzij Hengelose Astrid haal je straks vegan koffiemelk uit de automaat

Je kent ze vast wel. De grote koffieautomaten die je in bedrijven, op kantoren en in ziekenhuizen zi...

Lekker bezig: Hengeloërs behoren tot de sportiefste mensen van Nederland

Nieuws om trots op te zijn: Hengelo behoort officieel tot één van de sportiefste steden van Nederlan...

adv.