Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Hengeloër danst mee in Dancing with the Stars

Door Majorie Nijbroek 13 september 2019

De dansklassieker Dancing With The Stars is na 10 jaar weer terug op de buis. Elf BN’ers dansen samen met professionals. Wat de nieuwe reeks afleveringen éxtra leuk maakt, is dat er een Hengeloër meedanst!

Het is Bernard Leferink en hij begeleidt één van de BN’ers. Als je de eerste aflevering zaterdag hebt gezien, heb je onze plaatsgenoot misschien al opgemerkt. Bernard is gekoppeld aan schrijfster en columniste Heleen van Royen.

Cha Cha

Je zult dan ook gezien hebben dat het eerste optreden niet helemaal vlekkeloos is verlopen. “Als je twee 3’en krijgt van de jury, is dat niet heel motiverend”, zegt Bernard. Maar een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ze hebben deze week vele uren getraind om zaterdag bij de tweede live show zo goed mogelijk voor de dag te komen. En daar heeft Bernard alle vertrouwen in, horen we. “De Cha Cha van vorige week is een hele snelle dans, die is echt heel moeilijk. De dans die we zaterdag doen, ligt Heleen beter.”

Maar eerst even terug. Want we zijn benieuwd hoe deze Hengeloër in het tv-programma terecht is gekomen. We spreken hem telefonisch, want Bernard is deze weken niet veel thuis in Hengelo. Zijn dagen zijn gevuld met dansrepetities met Heleen, het instuderen van de openingsshow en het perfectioneren van de choreografie. Daarom blijft hij doordeweeks in Amsterdam.

Gaan voor z’n kans

Bernard werkt niet fulltime als danser. “Ik ben afgestudeerd als stedenbouwkundig ontwerper”, vertelt hij. Hij heeft een gewone baan in Almelo. Hoe het dan zit met het dansen? Bernard danst al heel lang en deed jarenlang aan wedstrijddansen. Sinds 2015 danst hij niet meer competitief. “Maar ik heb altijd gezegd dat ik echt heel graag aan Dancing With The Stars wil meedoen.” En hoe mooi is het dat hij z’n droom nu  ziet uitkomen.

Want toen hij de oproep van de programmamakers zag, is hij voor zijn kansen gegaan. En dat was een pittig traject met selecties en een auditie. Maar mét een prettige afloop, want Bernard is één van de elf dansers is die een BN’er mag begeleiden.

Back on track

En hij mag Heleen van Royen de fijne kneepjes van het dansvak leren. Voor hem is dansen gesneden koek, voor zijn danspartner bepaald niet. In de eerste live show is het duo als elfde geëindigd. Die uitslag is best hard aangekomen, bekent Bernard. Maar hij heeft zijn danspartner weer helemaal on track gekregen en deze week hebben ze heel wat uren op de dansvloer gestaan om te werken aan het tweede optreden. En dat is pittig hoor, want één training kan zo 4 uur duren. “Heleen wil heel hard werken. Nog een groot compliment dat ik haar kan geven, is dat ze zich goed laat leiden. Kijk, Heleen is een independent woman en je zou denken dat ze mij over de baan wil sleuren, maar dat is absoluut niet aan de orde”, lacht Bernard.

Vol vertrouwen

Zaterdagavond kun je zien of de vele uren op de dansvloer beloond worden, want dan is de tweede live show. “We gaan knallen”, belooft Bernard. En daarna is het afwachten of de jury en de kijker Bernard en Heleen terug willen zien. “Ik heb er veel vertrouwen in!”

Dancing With The Stars, zaterdag vanaf 20.00 uur op RTL4.

Bekijk hier het eerste optreden:

adv.