Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met zoontje als inspiratiebron: Bart zegt vaste baan op en gaat iets totaal anders doen

Door Majorie Nijbroek 19 november 2019

We plaatsten onlangs een oproepje. Ben of ken jij iemand die een carrièreswitch heeft gemaakt, was onze vraag. Want niet iedereen durft dat, een baan opzeggen om iets heel anders te gaan doen. We kregen heel wat toffe reacties. De komende tijd lees je op indebuurt verhalen met Hengeloërs die een opvallende move maken / hebben gemaakt. We trappen af met Bart Walter.

Bart Walter (36) is in 2005 afgestudeerd in de weg- en waterbouw. Na zijn opleiding kon hij aan de slag als civiel techneut bij de gemeente Rijssen/Holten. Werken in je eigen vakgebied bij een fijne werkgever. Klinkt allemaal goed, toch? Maar Bart liep voor zijn gevoel vast, ondanks die goede werkgever en fijne collega’s. Want steeds vaker vroeg hij zich af: is dit het nu? En evenzo vaak gaf hij zelf het antwoord op die vraag. Nee dus.

Inspiratiebron

En hoe mooi, zijn zoontje is eigenlijk de inspiratiebron voor de opvallende stap die hij heeft gezet. Het is een blij ventje dat heel veel leuk vindt en onbekommerd blij is. En dat plezier, dat is kortweg wat Bart miste in zijn job. “En het besef dat ik niet voldoende doe wat ik echt leuk vind.”

Vorig jaar is hij daarom aan een loopbaantraject begonnen. Wat heel fijn is, is dat hij alle medewerking krijgt van zijn werkgever. Hij heeft de kans gekregen om te ontdekken waar zijn interesses liggen en welke opleiding / baan daarmee matcht. En het loopbaantraject heeft – ook voor Bart zelf – een verrassende uitkomst. Want Bart is begonnen aan een… filmopleiding! Dat had hij zelf ook niet kunnen denken toen hij het traject begon. “Maar iemand die de juiste vragen stelt, kan in jou naar boven halen wat je zelf niet weet en je de goede kant op sturen”, verwondert Bart zich.

In de schoolbanken

Hij is niet over een nacht ijs gegaan en heeft zich goed verdiept in de filmopleiding en wat er bij komt kijken. En hij heeft het gewoon gedaan; sinds begin september zit hij weer in de schoolbanken. Hij volgt de filmopleiding aan Reducations in Ede, een praktijkopleiding van een half jaar. Een dag in de week naar school, de andere dagen huiswerk maken en werken aan opdrachten.

Bart bekent dat hij wel even moest wennen aan het nieuwe dagritme. Zijn zoontje vindt het natuurlijk top dat zijn papa nu zoveel thuis is. Al is het dan wel even wennen dat papa veel boven zit om huiswerk te maken ‘voor de filmpjesschool’, zoals het ventje het noemt.

Dapper

Bart krijgt best veel reacties. Veel mensen noemen hem dapper dat hij deze stap zet. “Op zich is dat ook wel zo. Je moet het wel doen, weg bij de veiligheid van je baan.” Dan is het natuurlijk wel fijn als je de goede keus maakt. En dat lijkt toch echt het geval, want Bart heeft het super naar zijn zin. “Ik heb het idee dat het me ligt en dat ik er ook wel talent voor heb.”

Eind februari is Bart klaar met de opleiding. Of hij dan een baan gaat zoeken, voor zichzelf gaat beginnen of zich misschien nog wel verder gaat specialiseren? Bart weet het nog niet. Wat hij wél weet, is dat de keuze die hij heeft gemaakt goed voelt. En het besef dat hij nu iets doet waar hij écht plezier in heeft, dat is hem heel veel waard!

Voor de Voedselbank heeft Bart – als eerste opdracht voor school – dit promotiefilmpje gemaakt.

Lees ook:

Jeffrey Scholten

Gezocht: Hengeloërs die een carrièreswitch maakten

Je vaste baan opzeggen en iets héél anders gaan doen: veel mensen dromen ervan, maar slechts weinig ...
Erik Baas

Erik stript oude caravans en verbouwt ze tot vintage glaravans

Tot voor kort ging Erik Baas elke dag strak in het pak naar zijn werk. Maar de Hengeloër heeft een o...

adv.