Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trots op zijn stad! Deze Hengeloër heeft nu een tattoo van de stadhuistoren

Door Majorie Nijbroek 22 oktober 2020

Frank Peters is geboren en getogen in Hengelo. En hij is trots op de stad waar hij woont en werkt. En dat zie je nu terug op zijn arm. Daarop prijkt de stadhuistoren.

Het is niet zijn eerste tatoeage. Hij heeft al tattoos van zijn twee honden en in inkt zijn 25-jarige vriendschap met kameraad Tom vereeuwigd.

Tattoo met betekenis

En de allereerste tattoo die hij liet zetten, mag je ook gerust een bijzondere noemen. Het is de Human Rights Tattoo. Je kent misschien de Universele Verklaring van de rechten van de mens. Die verklaring van de Verenigde Naties  – de basis voor mensenrechten – telt 6.773 letters. Human Rights Tattoo tatoeëert deze Universal Declaration of Human Rights letter voor letter op 6773 mensen wereldwijd. Ieder individu krijgt één letter. Frank heeft dat als nummer 964 gedaan.  De 964ste letter uit die verklaring van de VN is de N en die heeft hij op zijn lichaam laten tatoeëren.

Hengelose tattoo

En hij heeft dus nu een echte Hengelose tattoo. Je ziet op zijn rechterarm een grote afbeelding in zwart-wit van de stadhuistoren met als eyecatcher een sleutel. Die sleutel heeft een symbolische betekenis. “Het is de sleutel die we als raadslid hebben gekregen om het gemeentehuis in te kunnen”, vertelt Frank, die raadslid is voor Pro Hengelo. “Ik vind het mooi om iets wat betekenis voor mij heeft, terug te laten komen in een tattoo.”

Trots

Frank is trots op zijn stad. Ja, er wordt nogal ’s gemopperd. “Er gaan dingen niet goed, dat is zo. Maar er gaan ook heel veel dingen wél goed, ook dingen die je als burger niet meteen ziet.” En als trotse Hengeloër laat Frank graag zijn afkomst zien. “En aan deze tattoo kun je zien dat ik uit Hengelo komt.”

Hij heeft al de nodige reacties gekregen. “De mensen die ‘m gezien hebben, vinden het een mooie tattoo.” Ook tof is de reactie van een collega-raadslid: ‘Zo gek ben ik zelf niet, maar hij is wel gaaf!’.

Lees ook:

Shania Nevels

Dit gaat Shania doen met bierkratjes om taboe rond psychische problemen te doorbreken

Wat zou Shania Nevels (21) graag het leven leiden zoals veel van haar leeftijdsgenoten. Maar dat zit...

Dit is waarom de straatverlichting komende week een blauwe kleur heeft

Je weet vast dat de kleur van de straatverlichting in het centrum kan worden aangepast. Straten kunn...

adv.