Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat mooi! Debby is genomineerd als wereldverbeteraar

Door Majorie Nijbroek 29 oktober 2019

Wat een tof bericht. Debby Nijenhuis maakt kans om uitgeroepen te worden tot wereldverbeteraar van het jaar. Het is een verkiezing van magazine VIVA.

Het magazine heeft de VIVA400 gepubliceerd. Het is een lijst met 400 vrouwen die uitblinken in hun vakgebied. Debby heeft een nominatie op zoek in de categorie wereldverbeteraars. VIVA heeft een kleine 100 vrouwen genomineerd die ‘dag en nacht bezig zijn met hoe ze de wereld duurzamer en gelijkwaardiger kunnen maken. Idealisten pur sang die zich door niemand in de weg laten staan’. En ‘onze’ Debby  staat toch maar mooi in dat rijtje!

Nije Stichting

We kennen Debby natuurlijk van de Nije Stichting. Met een team van vrijwilligers runt ze het Nije Huis, het centrum voor zorg en nazorg voor iedereen die kanker heeft (gehad) en hun naasten. Ze had deze nominatie niet aan zien komen, dus was blij verrast. “Het is een mooie opsteker om onder de aandacht te brengen wat we doen”, zegt ze. “Dus ja, ik ben er dankbaar voor.”

Daarom dus

Nou weten wij natuurlijk al veel langer dat ze ontzettend veel goeds doet voor de stichting en het Nije Huis. Maar als je haar niet kent en je leest de omschrijving van VIVA, dan weet je: ze verdient deze plek in de spotlights. Lees maar: ‘Debby zet zich met de Nije Stichting in Twente al meer dan 12 jaar in voor mensen met en naast kanker. Ze zette een inloophuis op, maar door het succes is ze deze locatie inmiddels ontgroeid. Daarom is ze inmiddels bezig om te starten met een zorgboerderij waar mensen terecht kunnen voor ontspanning, (medische) informatie, ondersteuning en ontzorging. Inmiddels heeft Debby met haar stichting al duizenden mensen geholpen en talloze acties opgezet.’

Op 12 december worden de VIVA400-awards uitgereikt.

Stemmen maar

Je kunt je stem uitbrengen via deze link. Doe dat wel voor 2 december.

Lees ook:

Ook in Egypte, Amerika en op Curacao wordt gehaakt voor Debby’s vlaggetjesactie

Ze had wel zo'n donkerbruin vermoeden dat haar actie wel 's zou kunnen aanslaan, maar dat  het zó gr...
Debby Nijenhuis

Tof! De 40.000 vlaggetjes zijn er. Wat niet wil zeggen dat het werk erop zit…

Debby Nijenhuis kan het nauwelijks geloven. De 40.000 vlaggetjes die nodig zijn voor de recordpoging...
vlaggetjesactie

Op 8 juli gaat het gebeuren: de wereldrecordpoging langst gehaakte vlaggetjeslijn

Er is afgelopen jaar on-ge-loof-lijk veel werk verzet voor de wereldrecordpoging langs gehaakte vlag...

adv.