Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De teckeltjes van Sven en Tara zijn té schattig (en voor het goede doel!)

Door Majorie Nijbroek 2 september 2019

In december is de opa van Sven (7) en Tara (10) overleden aan kanker. Hun andere opa is aan dezelfde nare ziekte overleden. Het houdt broer en zus heel erg bezig. Daarom komen ze in actie. Ze knutselen teckeltjes in elkaar en die gaan ze verkopen. Het geld geven ze aan het KWF. Wat een superlieve actie van deze twee kanjers!

Ze zijn echt té schattig, de zelfgeknutselde teckels. Elk teckeltje ziet er anders uit. Het lijfje is een stukje hout of een blikje. De pootjes zijn spijkers, dopjes of – bij de rolschaatsteckel –  gordijnrunners. De oortjes zijn van leer of stukjes gordijnstof. De kop van het hondje is een lampje, de oogjes zijn kraaltjes of knoopjes.

De hondjes zien er zó leuk uit. De aanleiding waarom Sven en Tara ze maken, is heel wat minder leuk. Hun twee opa’s zijn overleden aan kanker en ook hun oma is ziek geweest. “Sven wil het liefst zijn hele spaarpot weggeven om mensen als opa beter te maken”, vertelt moeder Manôn. “En ik wil dat ook”, haakt Tara aan. Samen knutselen ze de teckeltjes in elkaar en proberen ze er zoveel mogelijk te verkopen. En dat gaat best goed. “Kijk”, wijst Sven, “dat is ons teckelpotje. Er zit al best veel geld in.”

Dat kun je wel zeggen ja! Ze hebben er al 33 à 5 euro verkocht, er zit dus al 165 euro in het potje. Hoeveel ze hopen op te halen? “We willen 250 euro ophalen”, verklapt Tara. Broer en zus zijn dus al een goed eind op weg. Dat geld verdienen we wel hoor. Als we alle teckels verkopen die we hebben gemaakt, hebben we al meer dan 250 euro.”

Van alle kanten hulp

Hoe ze aan alle spulletjes komen? “Het is allemaal restmateriaal dat we gekregen hebben. Het enige dat we hebben hoeven kopen is lijm”, laat Manôn weten. Ze heeft trouwens zelf ook heel veel knutselspulletjes, voor haar bedrijfje Feest met BonnieZ waarmee ze kinderfeestjes en workshops geeft. “Het hout krijgen we van een neef die op een boerderij woont. Die heeft een hele houtstapel”, vertelt Tara. En de lampjes? Die krijgen ze van vrienden én helemaal gratis van Adolfs Verlichting. En wat Manôn zelf heel waardevol vindt: Sven en Tara gebruiken spijkers, schroeven, boutjes en moertjes uit de gereedschapskist van hun vorig jaar overleden opa.

Allemaal een naam

Sven en Tara geven alle teckeltjes een naam. Het allereerste teckeltje dat Sven heeft gemaakt, heeft de naam Henk gekregen. Sven:  “Want zo heette opa. Het was een teckel gemaakt van een blikje en met bretels.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Het bruidspaar.

Viva de Diva

Flappie (met schattige flapoortjes), Rollie (de rolschaatsteckel), Dippie en nog heel veel meer teckeltjes hebben al een nieuw baasje. “En kijk, dit is een bruidspaar”, laat Tara trots zien. Het bruidje heeft een sluier van vitrage en de bruidegom heeft zelfs een strikje om. Tara’s lievelingsteckel? “Dat is Viva de Diva, een Spaanse teckel. Ik vind Spaans leuk en deze teckel heeft een rode bloem op de kop, zie je?”

Hondje adopteren

Wil jij ook zo’n lief teckeltje adopteren? Je kunt Manôn een berichtje sturen via mail ([email protected]), app (06-50818157) of haar Facebookpagina. Het hele bedrag in het teckelpotje gaat naar het KWF. “We gaan het geld volgende week (7 september, red.) geven bij de Samenloop voor Hoop”, zegt Tara.

Wat een  mooie, lieve actie. Jullie zijn toppers, Sven en Tara!

adv.