Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kinderogen: Er is nieuws!

Aangeboden door Ter Braak Optiek ‘T Esrein 22 juli 2019

Misschien laat je zelf geregeld je ogen controleren bij een opticien. Maar het is ook goed om geregeld de ogen van je kinderen te laten controleren. Susan Selfhout van Ter Braak Optiek legt uit waarom dat zo belangrijk is.

Wist jij dat de ogen van een kind groeien totdat ze ongeveer 20 jaar zijn? Vanaf de vroege puberteit tot aan 18 jaar veranderen hun ogen het meest, zeker in de huidige tijd. Je herkent vast dat ze graag op hun telefoon kijken. Erg leuk voor vertier, maar niet zo best voor hun ogen! Hoe zit dit dan eigenlijk vroegen wij aan Susan?

Letterlijk langer

Kinderogen krijgen groeistimulans vanuit de hersenen om langer te worden. Dit houdt in dat kinderogen letterlijk langer worden als ze veel dichtbij kijken. Hoe meer ze lezen en op de computer, tablet of telefoon kijken hoe meer hun ogen groeien. Het resultaat is een dunner, uitgerekt netvlies op latere leeftijd meer veel meer kans op gaatjes, scheurtjes, netvliesveranderingen en netvliesloslatingen met slechtziendheid tot gevolg.

Blauw licht

Verder is het blauwe licht van computers, tablets, telefoons en televisies op de lange termijn schadelijk voor alle ogen. Net als het UV-licht buiten. Ogen beschermen tegen schadelijk blauw licht door een speciale coating op brillenglazen is een goede oplossing om het licht niet binnen te laten komen in onze ogen. Een hele mooie innovatie die ogen gezond kan houden!

Oplossing voor achteruit gaan

Is er een oplossing voor het achteruit gaan van kinderogen? Probeer het computergebruik van je kind te beperken (laat ze veel buiten spelen) en laat regelmatig hun ogen controleren bij een optometrist. Optometristen kunnen exact aangeven hoe het gesteld is met kinderogen. Verder is de optometrist op de hoogte van de oplossingen voor kinderogen die achteruit gaan. Nachtlenzen bijvoorbeeld of speciale focus-lenzen kunnen een goede oplossing zijn.

Laat je informeren door de optometristen van ter Braak optiek en maak een afspraak. www.terbraakoptiek.nl of bel 074-2914687.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ter Braak Optiek ‘T Esrein. Meer over Ter Braak Optiek ‘T Esrein ontdekken?

Ter Braak Optiek ‘T Esrein opticiens

Gesloten09:00 - 17:00

Industriestraat 52, Hengelo

Bekijk meer:opticiens

Lees ook:

3 redenen om langs te gaan bij Ter Braak Optiek

Een uitgebreide oogmeting inplannen, verschillende brillenglazen ervaren of eens contactlenzen uitpr...

adv.