Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opnamestop voorbij: ZGT hervat zorg aan niet-coronapatiënten

Door Majorie Nijbroek 20 oktober 2020

Donderdag schreven we op indebuurt dat ZGT tijdelijk alleen nog maar coronapatiënten opneemt. De opnamestop is nu voorbij. ZGT heeft de planbare zorg hervat.

Het toenemend aantal patiënten met corona vraagt veel van het verplegend personeel. Het is alle hens aan dek en daardoor moet alle andere zorg worden verminderd. Om die reden had het ziekenhuis tijdelijk geen bedden beschikbaar voor patiënten die geen corona hebben. Die tijdelijke maatregel is nu voorbij.

Kom alleen en niet te vroeg

ZGT laat weten dat het de planbare (niet-spoed) zorg weer heeft opgestart. Het is de bedoeling dat je alleen naar het ziekenhuis komt. Als je daar niet toe in staat bent, mag er maximaal één begeleider mee. Ook benadrukt het ziekenhuis om niet te vroeg naar de afspraak te komen. ‘Kom maximaal tien minuten voor de afspraak’, lezen we op de website.

Reacties

Het bericht van de opnamestop leidde tot flink wat commotie. Zo vraagt Ali zich af waarom er niet is geleerd van de eerste coronagolf. ‘Dat er iets geregeld zou zijn met extra bedden. Het is erg triest dat andere mensen met ook klachten die reden voor opname zijn niet terecht kunnen in een ziekenhuis.’ En Walter zegt: ‘Voor de rest kan iedereen na het eerste uitstel ALWEER wachten en maanden rondlopen met ernstige pijn, of een sterk verergerende aandoening.’

Tijdens de opnamestop zijn dagbehandelingen binnen ZGT  wel zoveel mogelijk doorgaan. Net als de poliklinische zorg, spoedzorg (zoals bevallingen) en oncologische zorg.

Lees ook:

ouderenuurtje

Ouderenuurtje in Hengelose supermarkten: dit zijn de tijdstippen

Het ‘ouderenuurtje’ keert vanaf vandaag deze week verplicht terug naar aanleiding van de nieuwe maat...

Mag dat: tanken of boodschappen doen in Duitsland in coronatijd

Even inkopen doen net over de grens en op de terugweg de tank lekker volgooien. Veel Hengeloërs doen...

Mag dat: hoeveel mensen mag je thuis ontvangen in de coronacrisis?

De coronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt en dat zorgt voor een hoop vragen en verwarring. Want...

adv.