Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Hengelo en zo reageren Hengeloërs

Door Carin Van der Meij 23 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. “Jammer. Maar wat moet, dat moet.”

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Hengelo

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Hengeloërs niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Schelberg krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Schelberg krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Zo’n boete kan oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Schelberg mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Hengelo op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende tijd verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Hengeloërs ook.

‘Dit is verschrikkelijk. Het leven staat compleet stil tot 1 juni. Heel erg triest dit’, reageert Masis op de aangescherpte maatregelen.

Veiligheid voor alles

Maar er is vooral veel begrip. “Hoe graag je ook anders zou willen, veiligheid gaat voor alles”, zegt Eddon Janssen van de Hengelose Oranje Vereniging. “Het is zo jammer, maar gezondheid is belangrijker”, reageert lezer Selma onder de Facebookpost. En Jeannette is ook duidelijk: “Jammer. Maar wat moet, dat moet.”

Esther verwoordt het als volgt: “Zuur. Maar we moeten er doorheen. Met hopelijk een knalzomer na deze ‘zo niet leuke’ lente.” Annemarie komt nog met een suggestie: “Misschien kunnen we als alles weer goed is, een geweldig vier het ‘Leeffeest’ organiseren.”

BAM! Festival

De organisatie van het BAM! Festival heeft al heel wat uren gestoken in voorbereiding voor de komende editie. “Programmering, productie en organisatie draaiden al op volle toeren. Zo waren The Church, VOF de Kunst en Indian Askin al bevestigd. Artiesten die wij dolgraag op ons festival hadden willen zien. Maar de gezondheid van onze vrijwilligers, partners en relaties staat zonder meer voorop. We kunnen daarom niet anders dan begrip hebben voor de keuze van de overheid.”

Lees ook:

centrum Hengelo

Hengelo en het coronavirus: alle ontwikkelingen op een rij

Vanwege de vele vragen over het coronavirus hebben we hier alle ontwikkelingen in Hengelo voor je ve...

adv.