Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronatest in Hengelo: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Door Majorie Nijbroek 31 mei 2020

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met symptomen van corona zich laten testen. Inwoners van Hengelo kunnen vanaf dinsdag 2 juni zo’n coronatest laten afnemen. Maar hoe werkt dat precies en waar moet je rekening mee houden? 

Wanneer mag ik me laten testen?

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om onder meer de laboratoriumcapaciteit en de benodigde hoeveelheid testmaterialen uit te breiden. Daardoor kan iedereen met milde klachten die wellicht op het coronavirus duiden zich laten testen op corona. Denk hierbij aan hoesten, neusverkoudheid en/of koorts.

Waar moet ik zijn?

Wil je een coronatest laten afnemen, dan hoef je niet eerst naar de huisarts. Een telefoontje naar de GGD is genoeg. Het nummer dat je moet bellen wordt op 1 juni om 08.00 uur bekendgemaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt.

Vanaf 2 juni worden de tests afgenomen in Twente. GGD Twente heeft hiervoor twee testlocaties, in de gemeenten Enschede (Jaargetijdenweg 13) en Hof van Twente (Goor aan Kooimaten 2).

Wat kost een test?

De overheid vergoedt de kosten van het afnemen van de test door de GGD en van de laboratoriumkosten. De test is dus gratis.

Hoe werkt zo’n coronatest?

De testlocaties zijn drive-ins. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest. Om te testen op besmetting, wordt er met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm afgenomen. Dit slijm wordt naar een microbiologisch laboratorium gestuurd. Onderzoekers kunnen uit het genetisch materiaal van het virus opmaken of er sprake is van een besmetting.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de GGD coronatest?

Zowel bij een negatieve als positieve uitslag wordt er binnen 48 uur gebeld over de uitslag. Als er sprake is van een besmetting met corona belt GGD Twente en start het bron- en contactonderzoek.

Bekijk de website van GGD Twente voor meer informatie.

Lees ook:

Quiz! Test je kennis over de coronamaatregelen in Hengelo

Mag ik nu met vrienden afspreken in het Prins Bernhardplantsoen? En met hoeveel mensen kan ik straks...
station hengelo

Station Hengelo is coronaproof gemaakt en zo ziet dat eruit

Station Hengelo is coronaproof gemaakt.  Stickers en belijning geven de nieuwe richtlijnen voor trei...

Zwanger zijn in coronatijd: hoogzwangere Kirsten uit Hengelo vertelt hoe dat is

Zwanger zijn in coronatijden is anders. We bellen met de hoogzwangere Hengelose Kirsten Contreras He...

adv.