Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: aantal besmettingen in Hengelo neemt af

Door Carin Van der Meij 24 november 2020

In de afgelopen week rapporteerde de GGD 179 nieuwe meldingen van Hengeloërs die positief zijn getest op het coronavirus. Dat blijkt uit het nieuwe weekrapport van het RIVM. De cijfers gaan over de periode 18 tot en met 24 november. 

Bij de update van 17 november meldde het RIVM 2100 positieve coronatesten in Hengelo. Dat aantal is nu opgelopen tot 2279. Het aantal besmettingen blijft dus toenemen, maar er is ook goed nieuws: de toename wordt steeds minder.

Coronabesmettingen in Hengelo

In de afgelopen week zijn er 179 Hengeloërs positief getest op corona. De week ervoor ging het om een toename van 221. De weken ervoor nam het aantal positief geteste Hengeloërs nog toe met respectievelijk 303 en 377.

Afgelopen week is één inwoner opgenomen in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 43 Hengeloërs opgenomen (geweest). Het aantal overleden Hengeloërs is opgelopen van 27 naar 29.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Hengelo vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Benieuwd naar het weekrapport van de RIVM op landelijk niveau? Lees hier meer over op het AD.

Lees ook:

Schouwburg Hengelo

Extra coronamaatregelen niet verlengd: dit gaat er in Hengelo weer open

De extra coronamaatregelen die sinds 4 november gelden, worden niet verlengd. Dat betekent dat  Scho...

adv.